Există vreo soluție pentru a neutraliza poftele alimentare toată ziua? Se pare că da. Dacă savurezi desertul la micul dejun ai putea ajunge mai repede la greutatea dorită.
Probabil că atunci când încerci să mănânci cât mai sănătos și să elimini kilorgamele în plus ți se pare că desertul este deja inclus pe „lista neagră”. Dar dacă ceea ce credeai despre diete este greșit? Desertul consumat la micul dejun este o nouă metodă utilizată de nutriționiști pentru a controla apetitul și a preveni gustările hipercalorice. Deși este greu de crezut că vei slăbi dacă cedezi în fața desertului chiar de la începutul zilei, metoda a fost verificată de specialiști.
Cum funcționează?
De fiecare dată când îți schimbi felul de a mânca organismul trece printr-un proces de adaptare. Până în prezent au fost obținute rezultate pozitive legate de consumul desertului la micul dejun. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că un mic dejun de cel puțin 600 de calorii, care conține ciocolată sau o prăjitură, poate accelera pierderea în greutate.
În urma observării voluntarilor timp de 8 luni s-au comparat efectele unui mic dejun cu puțini carbohidrați față de varianta bogată în carbohidrați. Ambele grupuri de participanți au consumat și ceva dulce la micul dejun. Cei care au consumat mai multe calorii și carbohidrați au putut slăbi mai ușor și și-au menținut noua greutate, spre deosebire de cei care au restricționat conținutul de carbohidrați pentru prima masă a zilei.
Cum să pui în aplicare acest concept
Dacă de obicei te trezești după ce ai amânat alarma de câteva ori, vezi că ești în întârziere și nu mai ai timp decât să te îmbraci și să bei o cafea, trebuie să-ți schimbi puțin programul. Chiar dacă ți se pare că mâncatul nu este o prioritate la prima oră, te poate ajuta să previi foamea apărută în cursul dimineții și poftele alimentare. Iar dacă desertul nici nu ți-a trecut prin minte, este momentul să redefinești micul dejun.
Potrivit specialiștilor, dacă atunci când te culci seara anticipezi un mic dejun care conține dulciuri, în special cele preferate, vei avea mai mult chef să te scoli puțin mai devreme și să-ți faci timp pentru a mânca înainte să pleci la serviciu sau la facultate.
Nu considera micul dejun o masă pe care o poți trece cu vederea pentru că ai putea avea probleme cu silueta. Dacă nu mănânci nimic dimineața ai putea avea impresia că este în regulă că consumi foarte multe calorii la masa de prânz sau la gustări, iar acest lucru îți poate periclita eforturile de a slăbi.Planifică-ți de seara ce vei mânca și asigură-te că ai totul la îndemână pentru momentul în care te trezești. Poți experimenta cu diferite variante de desert până când o găsești pe cea care se încadrează în programul tău și îți dă o stare plăcută pentru a începe noua zi cu multă energie. De exemplu, poți alege clătitele cu fulgi de ciocolată și sirop de caramel, gauffre cu miere și nuci mărunțite plus ciocolată rasă, o felie de tort cu migdale sau fructe, precum și clasica prăjitură cu o cremă delicioasă de ciocolată.
Poți pregăti amestecul pentru aluatul de clătite cu o seară înainte sau le poți prepara deja, urmând doar să le încălzești dimineața. Tortul sau prăjitura pot fi așezate pe farfurie în frigider, dar ai grijă să le acoperi pentru a preveni uscarea lor.
Prima oară când te vei trezi ca să mănânci desert probabil că nu vei fi încântat de cât de devreme este, dar imediat ce vei simți aroma specială nu vei regreta minutele în plus pe care ți le-ai rezervat pentru această masă.
La final poți bea cafea sau ceai și vei fi gata de o nouă zi, fără să cedezi altor tentații pe care le vei vedea.
Reducerea poftelor alimentare
Pentru multe persoane o zi obișnuită de lucru începe cu o cafea și biscuiți, după ce au ajuns la serviciu, apoi au tendința să guste câte ceva la 1-2 ore, de exemplu alune, chips-uri, fructe, batoane proteice, ciocolată sau sandvișuri. Potrivit specialiștilor, persoanele care aleg desertul ca mic dejun nu vor avea probleme cu foamea până la ora 14:00, moment în care nu vor fi tentați să comande o masă copioasă, ci aleg de regulă opțiuni sănătoase precum salatele de crudități sau cartofii copți cu legume la grătar.
În plus, nu se vor gândi constant la următoarea gustare, cum se întâmplă de obicei. În cazul în care li se oferă alimente hipercalorice le vor refuza sau vor gusta foarte puțin. Rezultatul acestei modificări a meniului se reflectă în primul rând prin faptul că mâncatul nu este tot timpul o prioritate, ci devine secundar, astfel încât te poți concentra mai mult asupra activităților pe care le desfășori.
Desertul la micul dejun va avea un impact major asupra siluetei tale pentru că nu vei mai avea impresia că te privezi de alimentele cu gust bun și nici nu vei mai alege gustări cu prea multe calorii, având în vedere că ai savurat ce-ți place cel mai mult chiar de la începutul zilei.
Numărul de gustări va scădea și vor avea prioritate mesele principale. Merită să te scoli puțin mai devreme și să mănânci desertul preferat!
Posteaza comentariu