Cum prepari laptele de migdale acasa?
Ai nevoie de migdale, apa si putina sare. Se pun migdalele la inmuiat in apa de seara pana dimineata. Se strecoara, se spala si se pun in blender. Se toarna peste ele o cantitate dubla de apa (daca ai o cana cu migdale vei pune doua cani cu apa), putina sare si se poate aroma cu vanilie, coaja de portocala, miere de albine, cateva curmale, banane sau altele, dupa preferinta. Dupa ce sunt procesate se strecoara cu ajutorul unui tifon si se poate consuma ca atare.
De retinut! Pe langa migdale mai poti sa pun nuci, alune, nuci caju, seminte de floarea soarelui, seminte de susan toate in stare cruda. Si vei obtine un lapte delicios si sanatos.
Migdalele sunt bogate in fibre si acizi mononesaturati, avand efecte benefice asupra nivelului de colesterol. Potrivit Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) consumul a 42 de grame de oleaginoase poate reduce riscul bolilor cardiovasculare.
Comentarii (4)
Buna.As vrea sa stiu cate kilograme pot da jos si in cat timp tinand cura doar cu lapte vegetal preparat in casa si mai ales cit timp se tine aceasta dieta ca sa nici nu imi pericliteze sanatatea?
Prea mult zahar a pus... e fara aditivi, dar in schimb pune un castron de zahar in el. Buna "afacere pentru sanatate.
am incercat sa fac lapte dar ese apa maro zici ca ie murdara di ce cauza
Am luat in postul Craciunului lapte vegetal bio din orez de la biomania.ro, iar acum nu-mi mai place laptele de vaca, pentru ca m-am obisnuit cu cel vegetal. Nici cel din porumb nu e rau deloc. Intr-adevar bauturile din cereale sunt o alternativa sanatoasa pentru lapte.
Posteaza comentariu