3 paşi esenţiali înainte de a mânca migdalele
Regula spune că migdalele trebuie hidratate înainte de a fi consumate, deoarece atunci se activează o enzimă care favorizează absorbţia nutrienţilor din migdale şi ajută la digestie.
1. Spală bine sâmburii de migdale!
2. Se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat peste noapte pentru a permite şi germinarea lor.
3. Apoi se scurg de apă şi se păstrează la frigider unde rezistă mai multe zile.
Migdale beneficii: Ce nutrienţi se găsesc în migdalele crude
Potrivit site-ului viataverdeviu.ro, un sfert de cană de migdale asigură:
- 207 calorii;
- 5 grame proteine;
- 5 grame fibre;
- 7 grame carbohidraţi;
- 5 grame zahăr;
- 16 miligrame vitamina E(61% DZR);
- 4 miligrame riboflavină (44% DZR);
- 8 miligrame mangan (44% DZR);
- 97 miligrame magneziu(36% DZR);
- 172 miligrame fosfor (29% DZR);
- 96 miligrame calciu(9,5% DZR);
- 33 miligrame fier(4% DZR).
Posteaza comentariu