Cum să îmbunătățești gustul humusului de la magazin

Nu cumperi prea des humus pentru că aroma ți se pare mereu aceeași? Află cum poți intensifica gustul humusului de la magazin în numai câteva minute.
Humusul este adesea recomandat de nutriționiști pentru că nu este foarte scump, dar te ajută să obții mese consistente în timp record. Humusul poate fi o opțiune rapidă și gustoasă dacă știi cum să adaugi savoare preparatului original. În aceleași timp te ajută să nu te simți ca și cum ai o dietă extrem de strictă, având în vedere că îl poți savura alături de prieteni sau alți membri ai familiei care nu țin neapărat o dietă. Indiferent dacă îl prepari chiar tu sau îl cumperi de la magazin, humusul este un ingredient versatil, care se poate combina atât cu legume, cât și cu tortilla din făină integrală sau alte alternative sănătoase. Dacă nu ai timp să faci humus, dar nu te încântă gustul humusului de la magazin, nu renunța la acest ingredient de bază pentru siluetă. Cu puțină creativitate vei reuși să transformi preparatul aparent plictisitor într-o gustare deosebită pentru tine și cei dragi.

 
Iată cum poți îmbunătăți rapid gustul humusului de la magazin:

 
1. Adaugă ulei de măsline

Savoarea uleiului extravirgin de măsline poate schimba dramatic gustul humusului. O linguriță de ulei de măsline adaugă un gust senzațional, iar tu vei obține și o doză suplimentară de grăsimi sănătoase, care contrinuie la prevenirea bolilor cardiace și a creșterii nivelului de colesterol.
Cumpără humus simplu și amestecă-l cu ulei de măsline, paprika și semințe de pin. Nici nu-ți vei mai aminti că de fapt consumi humus, iar acest preparat va deveni una dintre gustările tale preferate.

 
2. Folosește ierburile aromatice

Ierburile aromatice pot adăuga rapid savoare humusului. Folosește un amestec din oregano, cimbru, măghiran și semințe de susan. Mixează bine cu humusul și savurează o variantă mult mai gustoasă și sățioasă. Dacă vrei să pregătești un rețetă în stil mexican, poți experimenta cu următoarea combinație de ingrediente pentru humus: pudră de chilli, mărar tocat mărunt și chimen. Servește cu tortilla la următoarea masă! Vei avea multă energie, iar centimetrii în plus vor începe să dispară fără să faci eforturi suplimentare.

 
3. Nu uita de iaurt

Iaurtul grecesc cremos este o soluție rapidă pentru a adăuga proteine și o savoare specială humusului, fără să depășești totalul de calorii pentru o siluetă armonioasă. Este ideal dacă îți este foarte foame și nu vrei să cedezi în fața alimentelor hipercalorice.
Iaurtul diminuează caloriile, comparativ cu situația în care ai alege să consumi humusul simplu, dar nu vei pierde deloc la capitolul gust. Datorită proteinelor din componența iaurtului vei fi plin de energie și te vei putea implica în toate activitățile care îți fac plăcere, fără să mai simți nevoia să guști chips-uri, gogoși sau prăjituri. De asemenea, poți folosi amestecul de iaurt și humus și la sandvișuri, în loc de maioneză sau unt. Aroma va fi deosebită, iar caloriile economisite te vor ajuta să ai silueta pe care ți-o dorești.
Dacă nu îți place iaurtul grecesc îl poți înlocui cu orice altă variantă de iaurt integral neîndulcit sau chiar cu brânză Ricotta ori mascarpone. Savurează această nouă variantă de humus cu pâine prăjită crocantă, ca sos sau amestecat la salate. 

 
4. Adaugă culoare

De multe ori, atunci când humusul pare cel mai plictisitror lucru pe care l-ai putea mânca, puțină culoare îl va face mult mai apetisant. Dacă nu ești încă un fan al humusului sau ți se pare că mănânci același lucru tot timpul, schimbă rapid nuanța și gustul humusului de la magazin cu piure de avocado, de ardei copți sau edamame.
Poți folosi și sucul de sfeclă roșie, dar adaugă câte puțin pentru a nu obține un amestec prea fluid. 
Poți pregăti și humus în stil italian folosind roșii uscate sau măsline negre tocate mărunt. În plus, există câteva condimente care te vor ajuta să schimbi culoarea și gustul humusului în câteva secunde. Turmericul sau ghimbirul, sub formă de pudră, vor crea o textură aparte, iar tu vei consuma o gustare cu efect antiinflamator. De asemenea, poți mixa oțet balsamic cu humus și sfeclă roșie rumenită la cuptor. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.