Broccoli
La abur: 5-10 minuteLa tigaie: 5-7 minute
La cuptor: 25 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 4-8 minute
Conopida
La abur: 30 de minuteLa tigaie: 15-20 de minute cu prefierbere 7 minute
La cuptor: 20 de minute la 180 de grade Celsius
În apă: 10-15 minute
Varza de Bruxelles
La abur: 7-10 minuteLa tigaie: dacă e feliată are nevoie de 2-3 minute
La cuptor: 30-35 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (dacă e proaspătă) şi 10-12 minute (dacă e congelată)
Sparanghel
La abur: 8-12 minuteLa tigaie: 5-8 minute la foc mediu
La cuptor: 15-20 de minute la 200 de grade Celsius
În apă: 7-10 minute
Morcovi
La abur: 10-13 minute (rondele)La tigaie: 4-6 minute (rondele sau beţe)
La cuptor: 40-45 la 180 de grade Celsius
În apă: 8-10 minute (rondele) şi 20-30 de minute (întregi)
Fasolea boabe
La abur: 2,5-3 ore, înmuiată în prealabil 24 de oreÎn apă: 5-6 ore (fără înmuiere) şi 40-80 de minute (înmuiată în prealabil 24 de ore)
Vinete
La abur: 20-30 minute (rondele)La tigaie: 10 minute (cubuleţe)
La cuptor: 30-40 de minute la 200 de grade Celsius (întreagă)
Dovlecei
La abur: 20-25 minute (cuburi)La tigaie: 5-7 minute pe fiecare parte (rondele)
La cuptor: 20 minute la 200 de grade Celsius
Cartofi dulci
La abur: 20-30 minute (cuburi, rondele)La tigaie: 20-25 minute la foc mediu, eventual cu puţină apă la final
La cuptor: 30 de minute
În apă: 15-25 de minute
Ardei
La abur: 2-4 minuteLa tigaie: 10 minute la foc mic
La cuptor: 15 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 3 minute
Fasole verde
La abur: 15-25 minuteLa tigaie: 10 minute (proaspătă) şi 15 minute (congelată)
La cuptor: 30-40 minute la 200 de grade Celsius
În apă: 5-7 minute (proaspătă) şi 10-12 minute (congelată).
Posteaza comentariu