Atunci când pregătești un smoothie nu trebuie să presupui automat că este benefic pentru siluetă sau sănătate. Contează foarte multe ce ingrediente mixezi pentru a te asigura că vei bea un smoothie sănătos, care îți va susține eforturile de remodelare a siluetei. Trebuie să ai grijă să adaugi și ingrediente care îl fac mai consistent, evitând să iei o nouă gustare la scurt timp după ce ai savurat smoothie-ul. Într-adevăr, este o ocazie de a consuma mai multe fibre și vitamine, însă dacă folosești doar fructe nu va dura mult până când ți se va face din nou foame. Din acest motiv specialiștii îți recomandă să combini diferite tipuri de alimente, astfel încât la final să obții un smoothie care poate echivala cu o gustare consistentă, uitând de alimentele hipercalorice timp de câteva ore.
Un smoothie plin de vitamine este ideal pentru a-ți începe dimineața plină de energie, dar îl poți consuma și după-amiaza pentru a contracara starea de apatie sau oboseală.
Te va ajuta să rezolvi tot ce ți-ai propus și să găsești soluții pentru problemele complicate, fără să te stresezi. Datorită conținutului de fibre nu vei avea stări de amețeală sau epuizare, caracteristice fluctuațiilor glicemiei.
Iată cum poți pregăti un smoothie sănătos și aromat în fiecare zi:
1. Folosește cantitățile potrivite
Atunci când pregătești un smoothie, trebuie să pornești de la o bază de lichid. Uitlizează 2 căni de lichid pentru a obține consistența potrivită. Laptele este varianta ideală, iar dacă suferi de intoleranță la lactoză poți folosi lapte de orez, migdale, soia sau ovăz. Pentru un gust exotic poți încerca și apa de cocos sau laptele de cocos degresat. Este foarte important să începi cu acest lichid și abia după aceea să continui cu fructele pentru a preveni deteriorarea blenderului.
În continuare, adaugă ¾ cană din fructele tale preferate.
Bananele sunt ideale pentru smoothie-uri deoarece au o consistență cremoasă și adaugă o aromă deosebită. De asemenea, poți folosi mango, piersici, nectarine, prune, mere sau pere rase, pepene galben sau papaya. În funcție de tipul de fruct ales este posibil să fie nevoie să mai adaugi puțin lichid sau fructe. Experimentează cu proporțiile până când reușești să obții consistența dorită. Adaugă apoi puțină miere, sirop de arțar sau de agave pentru a obține un gust mai dulce. Dacă vrei ca smoothie-ul să fie mai dens poți folosi și cuburi de gheață. În acest fel vei avea o băutură delicioasă, care poate concura chiar și cu înghețata în sezonul cald.
2. Congelează fructele
Dacă vrei să prepari smoothie-uri toată săptămâna, dar știi că vei fi ocupată și nu vei avea timp să mergi să cumperi ingredientele necesare, cel mai bine este să congelezi fructele de care vei avea nevoie. În acest fel își vor păstra intact conținutul de vitamine și minerale, iar când prepari smoothie-ul nu vei mai avea nevoie de gheață.
Indiferent cât de aglomerate vor fi zilele de lucru, te poți răsfăța în fiecare seară cu un smoothie rapid și gustos. În cazul bananelor, trebuie să le decojești înainte să observi pete pe coajă. Taie-le felii, apoi pune-le în congelator într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. După ce se întăresc le poți muta în pungi speciale și le vei putea folosi în orice moment în care ți-e poftă de un smoothie. Chiar și fructele care nu sunt ideale pentru a fi congelate, cum sunt căpșunile sau pepenele, vor avea un gust bun dacă le folosești pentru smoothie.
3. Nu uita de ingredientele suplimentare
Odată ce ai învățat combinația de bază pentru a realiza un smoothie sănătos este momentul să începi să adaugi arome pentru a-l individualiza. De exemplu poți folosi o lingură de cacao, scorțișoară, nucșoară sau esență de vanilie.
De asemenea, poți adăuga semințe de in, fulgi de ovăz sau nuci mărunțite. În acest fel te asiguri că fiecare smoothie are un gust diferit și nu te vei plictisi să experimentezi, în timp ce-ți remodelezi silueta. Nucile sau semințele vor face smoothie-urile mai consistente și nu vei mai simți nevoia să consumi prăjituri, bomboane sau chips-uri.
Posteaza comentariu