Fructele combinate cu fulgi de migdale, nuci și diferite toppinguri pot face concurență chiar și celor mai gustoase prăjituri. În fiecare sezon există fructe ideale pentru a pregăti un desert special, astfel încât nu vei avea deloc ocazia să te plictisești.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a obține rapid un desert crocant din fructe aromate:
1. Alege fructele
Aproape orice fruct poate fi utilizat pentru a obține o combinație crocantă, dar textura poate fi ușor diferită. De exemplu, afinele și piersicile vor face desertul mult mai fraged pentru că sunt foarte zemoase, în timp ce merele și perele pot evidenția un desert crocant mai rapid. De asemenea, caisele și prunele pot f folosite cu succes. Singurele variante care nu sunt recomandate sunt citricele și fructele exotice.
Poți alege o combinație de fructe sau poți opta pentru un desert pe bază de un singur sortiment.
Orice fructe mai mari decât cireșele trebuie tăiate felii sau cubulețe și ai grijă să elimini și sâmburii. Nu arunca însă coaja fructelor pentru vei pierde multe vitamine, precum și un gust intens. Vei avea nevoie de aproximativ 100g de fructe pentru fiecare persoană, atunci când calculezi numărul de porții necesare.
2. Mixează cu zahăr și condimente
Amestecă fructele tăiate cu puțin suc de lămâie, zahăr brun, scorțișoară, nucșoară și coajă de portocală. Gustă din amestec și mai adaugă puțină miere dacă este nevoie, dar nu uita că va deveni mai dulce cât timp va sta la cuptor. Mută amestecul într-o tavă unsă cu ulei de cocos sau împarte-l în mici recipiente dacă urmează să-l servești invitaților la cină și vrei să obții direct porțiile individuale.
3. Pregătește toppingul
Toppingul pentru un desert crocant cu fructe se realizează din părți egale de zahăr brun și unt, plus o cantitate dublă de făină. Poți folosi făină integrală, de secară sau de kamut.
În general 100g de unt sunt suficiente pentru un desert pentru opt persoane și poți regla celelalte cantități în funcție de unt. De asemenea, dacă ai intoleranță la gluten sau suferi de boala celiacă poți alege făina de cocos sau pe cea de orez. După ce ai amestecat zahărul cu untul și făina poți continua cu puțină scorțișoară, nucșoară, ghimbir, anason stelat sau cuișoare. Dacă vrei un topping foarte crocant folosește și nuci mărunțite sau fulgi de migdale. Amestecă bine până când obții un topping cu o consistență mai uscată decât a unui aluat. Dacă este prea umed mai adaugă făină. După aceea pune toppingul deasupra celorlalte ingrediente.
4. Dă la cuptor
Ai grijă ca toppingul să fie fărâmițat asemenea unor crutoane mărunțite pentru că, dacă este în strat prea gros desertul va fi foarte moale și nu vei reuși să obții varianta crocantă.
Nu este nevoie să folosești neapărat tot toppingul. Dacă îți rămâne îl poți coace separat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și va fi o gustare consistentă lângă un iaurt grecesc simplu sau o omletă.
De asemenea, îl poți congela fără să-l coci, iar data viitoare când prepari un astfel de desert deja vei avea toppingul gata. Lasă amestecul de fructe la cuptor între 30 de minute și o oră, până când are o nuanță maroniu-aurie.
5. Servește
A sosit și momentul să savurezi desertul preparat. Va avea un gust mai bun dacă îl servești cât timp este cald. Se potrivește de minune cu frișcă sau smântână. Pentru un gust exotic poți încerca și iaurtul de cocos. De asemenea, înghețata de vanilie sau de fistic intensifică aromele și te va face să vrei să prepari desertul de fructe din ce în ce mai des.
Dacă nu se consumă tot preparatul nu te îngrijora. Îl poți transforma și în mic dejun, alături de bacon, brânză Cheddar sau felii de ananas și boabe de năut rumenite la cuptor.
Posteaza comentariu