Aripioarele picante, chipsurile și alte astfel de gustări sunt pe cât de tentante, pe atât de nesănătoase și cu foarte multe calorii. Tocmai de aceea ai nevoie de o rețetă care să-ți satisfacă pofta de ceva bun, dar fără să te îngrașe. O variantă excelentă sunt crochetele din conopidă, care imită perfect bucățelele crocante de pui în crustă.
Iată cum să faci crispy strips din conopidă:
Ingrediente
o conopidă de dimensiune medie
1 cartof mare, fiert și decojit
2 ouă
110 grame de brânză Gouda rasă
3/4 cană cu porumb în conservă
1/2 linguriță cu sare
3/4 cană cu făină
1 cană cu pesmet
2 linguri cu semințe de susan
4 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 190 de grace Celsius și așază foaie de copt pe o tavă întinsă.
Gătește la abur conopida întreagă până se înmoaie puțin, dar fără să fie complet moale, timp de 10-13 minute.
Taie conopida în florete și păstrează cozile pentru alte preparate.
Într-un bol mare, pisează cartoful, adaugă floretele și pisează până când conopida s-a rupt în bucăți mici.
Adaugă ouăle bătute împreună cu brânza rasă, porumbul și sarea. Amestecă bine și adaugă făina pentru a obține o pastă groasă.
Acoperă cu folie alimentară și pune la frigider timp de 30 de minute.Cu mâinile ude pentru ca amestecul să nu se lipească de degete, ia o lingură cu vârf din compoziție și formează cu mâinile bile și pune-le pe tava pregătită.
Repetă cu restul de compoziție.
Într-o farfurie întinsă, amestecă pesmetul și semințele de susan.
Acoperă bilele cu amestecul de semințe, apoi pune-le iar pe tavă.
Stropește cu uleiul de măsline și pune la cuptor timp de 12-15 minute, până ce se rumenesc.
Servește-le fierbinți, cu orice sos dorești.