Cum îți dai seama că nu mănânci suficiente proteine?

Cum îți dai seama că nu mănânci suficiente proteine?

Deja ai auzit atât de multe recomandări dietetice încât nu mai știi pe care să o iei în calcul în primă instanță. Unele grăsimi sunt rele, zahărul te îngrașă, acizii grași omega-3 sunt ceea ce îți lipsește.
Ei bine, și proteinele ar trebui să facă parte în mod constant din dieta ta. Iar atunci când urmezi o anumită dietă, este ușor să treci cu vederea aportul de proteine. Însă cum îți dai seama dacă nu mănânci suficiente proteine? Iată câțiva indicatori care te pot ajuta să realizezi!

5 factori care indică faptul că nu mănânci suficiente proteine


1. Ți-este poftă de proteine


Ai observat vreodată că și după ce termini de mâncat simți că nu ești sătulă? Atunci când ai un program încărcat la birou, pierzi destul de mult timp și pe drumuri și ajungi târziu acasă, unde mai trebuie să faci de mâncare sau curat, este ușor să te mulțumești cu carbohidrați procesați, însă organismul tău are de obiectat. Atunci când nu mănânci suficiente proteine, corpul tău începe să-ți ceară alimente cu un conținut bogat de proteine.
Și ar trebui să-i satisfaci poftele.

2. Te îmbolnăvești des


Dacă ți se întâmplă să iei fiecare răceală sau gripă din jurul tău, înseamnă că nu mănânci suficiente proteine. Proteinele întăresc sistemul imunitar prin stimularea sănătății celulelor. Celulele sistemului imunitar au nevoie de proteine pentru a se repara singure și pentru a se multiplica. Atunci când corpul nu are la îndemână suficiente proteine, îi este mult mai greu să se lupte cu microbii la care este expus. 

3. Ți se vindecă greu tăieturile și rănile


Corpul uman are nevoie de proteine pentru a se repara. Acesta este motivul pentru care sportivii preferă gustările bogate în proteine, după un antrenament intens.
Corpurile acestora cer proteine, pentru a repara mușchii. De asemenea, folosim proteinele pentru a dezvolta noi celule, țesuturi și piele. 

4. Ai gleznele umflate


Proteinele aduc mai multe beneficii corpului. Pe lângă vindecarea naturală a corpului, proteinele sunt responsabile pentru menținerea unui nivel echilibrat de fluid în vasele de sânge, împiedicând scăparea acestuia în alte țesuturi. Proteinele aduc sarea înapoi în vasele de sânge, proces care atrage și fluidele. Atunci când există scurgeri de lichid din vasele de sânge, care stau pe țesuturi, apare edemul (inflamațiile). 

5. Îți cade părul


Ce femeie nu își dorește să aibă o podoabă capilară care să întoarcă privirile pe stradă? Însă multe persoane se concentrează doar pe aspect și pe ce produse de întreținere ar trebui să folosească. Părul frumos vine din interior spre exterior.
Părul nostru este format în mare parte din proteine, iar deficitul de proteine va duce la căderea și deteriorarea părului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod