Iaurtul scade riscul de diabet de tip 2
Un consum crescut de iaurt este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2, arată mai multe studii, printre care şi unul foarte recent condus de cercetătorii de la Universitatea Cambridge.
Studiul EPIC-Interact, realizat cu participarea a mai mult de 16.000 de persoane din opt ţări europene, a demonstrat că un consum mai mare de produse lactate fermentate (brânză, iaurt şi lapte fermentat) este asociat cu un risc de diabet tip 2 cu 12% mai mic. De asemenea, studiul EPIC-Norfolk, publicat în 2014 în revista Diabetologia, a demonstrat că persoanele care consumă regulat produse lactate fermentate cu un conţinut scăzut de grăsime (iaurt, brânză proaspătă – respectiv 4-5 porţii de 125 g pe săptămână) au un risc cu 24% mai mic de a dezvolta diabet zaharat tip 2. În cazul consumului regulat de iaurt, reducerea riscului de diabet zaharat a fost chiar mai mare, de 28%. Cercetarea a cuprins 4.000 de subiecţi, care au fost urmăriţi pe o perioadă de 11 ani.
„Iaurtul este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate, fiind clasat pe locul doi după legume şi fructe în topul alimentelor dense în nutrienţi. Prin urmare, nu este de mirare că o dietă bogată în iaurt are un rol important în prevenirea diabetului zaharat. Lactatele, deci şi iaurtul, sunt o sursă bogată de calciu şi magneziu, iar aceste minerale sunt recunoscute pentru susţinerea funcţiei celulelor pancreatice şi a sensibilităţii la insulină”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, adăugând că înlocuirea unei gustări nesănătoase dintre mese cu un iaurt reprezintă o metodă eficientă şi deloc constisitoare de a reduce riscul de diabet zaharat tip 2 şi de a ne menţine sănătoşi.
Comentarii (3)
Dezinformarea o faceti dumneavoastra.Eu m-am vindecat de diabet cu o reteta pe baza de miere de albine
Este un aliment ideal pentru cura de slăbire, scade riscul de diabet de tip 2 şi ajută la digestie. Cu ce să-l asociezi ca să fie mai săţios? Iaurtul este un aliment valoros, bine echilibrat nutriţional, sursă importantă de proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale. El poate să fie folosit la micul dejun pentru a obţine o masă echilibrată şi sănătoasă. Ca să nu te plictiseşti de iaurtul simplu şi pentru a-l face mai consistent poţi să îl combini cu mai multe superalimente. Iată câteva combinaţii pentru a obţine un mic dejun sănătos şi consistent care are la bază iaurtul simplu! Cu ce să combini iaurtul simplu 1. Cu felii de banană, seminţe de chia şi muesli 2. Cu fulgi de ovăz, fulgi de nucă de cocos şi fructe de pădure 3. Cu unt de arahide şi fructe proaspete 4. Cu miere de albine, nuci şi banane 5. Cu granola şi fructe de pădure 6. Cu quinoa fiartă, miere de albine şi fructe proaspete 7. Cu seminţe de in măcinate, seminţe de cânepă decorticate, miere de albine şi fructele preferate.
Cam toate sunt cu miere de albine ceea ce te duce la un diabet garantat.
Posteaza comentariu