Conopida - Sfaturi utile

Tips-uri pentru a prepara conopida:

  •  Pentru a prepara conopida, indeparteaza frunzele si taie partea cu flora de la baza acolo unde se intalneste cu tulpina. Poti obtine bucati de diferite dimensiuni sau le poti face pe toate uniforme. Curata bine extremitatile care pot avea diferite puncte sau pot fi murdare;
  •  Fiarta cu seminte de secara sau cu alte plante de acest gen este o supa delicioasa;
  • Pentru ca saute-ul sa aiba o culoare galbena-vie se adauga o lingura de sofran indian si foarte putin sofran obisnuit;
  • Cel mai des se foloseste inflorescenta, dar foarte bune sunt si tulpina si frunzele, pe care le poti adauga in supa;
  • Pentru a evita ca leguma sa ia o nuanta maronie din cauza reactiei fitonutrientilor cu fierul din cuptor, adauga in apa in care o pregatesti putin suc de lamaie;
  • Conopida contine fitonutrienti care pot elimina miros de sulf atunci cand este preparata.
    Pentru a evita acest lucru, fierbe-o foarte putin timp.