Conservele de roşii
Roşiile gătite se numără printre alimentele cu un puternic efect anticancerigen, datorită unei substanţe numite licopen. Însă, nu acelaşi lucru se poate spune despre roşiile la conservă care se transformă într-un aliment periculos pentru sănătate cu potenţial cancerigen. Materialul folosit în conserve conţine bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce afecţiuni ce variază de la probleme de reproducere şi până la boli cardiace, diabet, cancer şi obezitate. Această substanţă se infiltrează cu uşurinţă în alimentele acide, cum ar fi roşiile.Cea mai bună soluţie este să alegi roşiile la sticlă sau borcan atunci când nu sunt în sezon ca să le foloseşti proaspete.
Afumăturile şi mezelurile
Carnea procesată consumată cu regularitate şi în cantităţi mari creşte riscul de cancer, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit cercetărilor, consumul a 50 de grame de mezeluri pe zi (aproape două felii subţiri din şuncă) creşte riscul de cancer colorectal cu 18%."Mezelurile conţin nitraţi, care odată ingeraţi în corp cresc riscul de a face cancer", avertizează Meryl Pritchard, un nutriţionist celebru.
Crenvurştii
Conţin o mulţime de substanţe care s-au dovedit a avea efect cancerigen. Nitritul de sodiu este un conservant artificial şi a fost inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac). Nitratul de potasiu la temperaturi ridicate sau în stomac, poate fi convertit în nitriţi (E250). Nitriţii de sodiu reacţionează cu proteinele şi formează substanţe cancerigene numite nitrozamine."Din cauza conţinutului ridicat de sare şi a unor aditivi alimentari cu risc carcinogen, crenvurștii nu trebuie să facă parte din alimentaţia copiilor și a adulților cu afecțiuni cardiovasculare”, a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedinte al APC România.
Comentarii (3)
De fapt consumul lui in cantitati mari e o problema de sanatate. Niciodata pe vremuri lumea nu se imbolnavea de la placinte sau cozonaci. Acum insa lumea se imbolnaveste datorita faptului ca pe langa acestea lumea consuma zahar dintr-o multime de alte surse. Sa va faceti timp sa vedeti acum in cate alimente se pune zahar incepand cu conserve, salamuri si semipreparate. Chiar si in produsele tip Vegeta fara chimicale (ca mai sunt si de acestea). Rezulta un consum imens de zahar zilnic. Si este o prostie ca numai tumorile maligne sunt dependente de glucoza. Toate celule organismului sunt dependente de glucoza, fara ea nu am supravietui. Puteti intreba orice medic. Singura chestie este ca putem metaboliza glucoza si din altceva, paine sau fructe, nu e nevoie numai de zahar care este un produs rafinat
Reclamele de la TV, ca sunt la cremvusti sau la orice altceva sunt platite de producatori si /sau distribuitori pentru a vinde cat mai mult, implicit pentru a face profit. Tocmai acesta este motivul pentru care abia respecta normele de fabricatie/manipulare/transport, norme care sunt oricum facute prost. Cantitatea de reclame nu este dictata de calitatea produsului, ci de cat e dipus producatorul/distribuitorul sa plateasca ptr. publicitate. De fapt, nu exista studii certe din care sa rezulte ca anumiti ingredienti cauzeaza cu certitudine cancer, in fond cauza cancerului nu e descoperita, ci doar sunt observatii bazate pe cazuistica in mare. Daca ne uitam la incidenta din ce in ce mai mare a cancerului, la ce mancam, la ce aer respiram, certitudinea ca unele substante cauzeza cancer.....ar trebui sa facem o legatura.
Adica si banala conserva de rosii e cancerigena? Daca si remwursti sunt,de ce mereu se fac reclame la tv avand ca tinta bietii copii?! Si de ce mai exista pe piataa recipiente din plastic in care se vand o multime de alimente,iclusiv conserve?!....
Posteaza comentariu