5. Ciocolata neagră
Alege sortimentele de ciocolată cu peste 70% cacao şi consumă cu regularitate câte 1-2 pătrăţele pe zi. Ciocolata neagră conţine polifenoli care reglează tensiunea arterială, previn formarea cheagurilor de sânge şi luptă cu inflamaţiile care apar în corp. Din păcate, ciocolata cu lapte sau sortimentele cu diverse creme nu intră în această categorie, prin urmare nu protejează inima şi conţin o cantitate prea mare de zahăr şi alte grăsimi saturate.
6. Nucile româneşti
Se recomandă consumul zilnic a unui pumn mic de nuci crude, deoarece s-a demonstrat că acest obicei reduce cu 50% riscul de a face boli de inimă. Nucile sunt pline de grăsimi sănătoase care scad nivelul colesterolului rău.
crescând în acelaşi timp nivelul colesterolului bun. Un efect asemănător îl obţii dacă consumi migdale crude, unt de migdale (trebuie să conţină doar migdale), unt de arahide (să conţină doar arahide şi eventual puţină sare), seminţe de dovleac, seminţe de floarea soarelui crude şi nuci caju.
7. Uleiul de măsline extravirgin sau presat la rece
Este deosebit de util pentru sănătatea inimii, deoarece conţine grăsimi sănătoase care favorizează scăderea colesterolul rău şi protejează inima de boli. Alege sortimente de ulei de măsline de calitate pentru a beneficia de acest efect protector şi evită-le pe cele rafinate sau din turte de măsline.
8. Avocado
Pe lângă faptul că are un conţinut bogat în grăsimi bune care scad colesterolul, avocado previne apariţia inflamaţiilor care favorizează formarea aterosclerozei. Foloseşte-l de câte ori ai ocazia, în locul untului obişnuit, deoarece vei obţine aceeaşi textură, însă va furniza corpului numai grăsimi sănătoase, spre deosebire de grăsimile saturate existente în untul din lapte.
Posteaza comentariu