Sunt atâtea variante de a pregăti somonul, dar după părerea noastră, cea mai bună modalitate este rețeta pe care urmează să o prezentăm în cele ce urmează: somon cu spanac și leurdă. Trebuie să adaugăm că acest fel de mâncare nu este doar incredibil de gustos și sănătos, ci și foarte rapid. Veți vedea!
Acum, discutând și despre celalalte componente ale rețetei, spanacul și leurda sunt două plante-vedetă ale acestui meniu. De multe ori cam neapreciate la adevărata lor valoare, spanacul combinat cu leurda ajung să provoace, chiar și ele singurele, curcubeu pe cerul gurii.
Haideți să vedem cum se prezintă cea mai bună rețetă de somon cu spanac și leurdă:
Ingrediete pentru 2 porții:
- 2 fileuri de somon
- 200 g spanac verde
- 2 legături de leurdă
- 100 g mascarpone
- 6 linguri de lapte
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare, piper
Cum se prepară somonul cu spanac și leurdă:
Se pune tigaia pe foc și se adaugă 2 linguri de ulei. Fileurile de somon se rumenesc pe ambele părți. După rumenire se scot pe o farfurie.
În tigaie, se adaugă apoi spanacul și leurda. Se adaugă sare si piper după gust și se lasă pe foc câteva minute.
Se adaugă brânza mascarpone și cele 6 linguri de lapte și se mai lasă pe foc câteva minute.
După ce stingeți focul, adaugăți somonul și puneți totul la cuptor (200 de grade) pentru 8-10 min.
Poftă bună!
Posteaza comentariu