Ce schimbări au loc în corpul tău atunci când mănânci carne procesată?
În categoria de carne procesată intră crenvurștii, șunca, baconul, cârnații și alte preparate. Prin definiție, procesarea produselor alimentare implică sărare, fermentare, afumare. Unele preparate procesate din carne includ zaharuri și alte componente chimice. În mod contrar, carnea neprelucrată este tăiată, feliată și, dacă este cazul, congelată pentru conservare. Nu sunt implicați aditivi sau substanțe chimice.
De ce nu este bună carnea procesată?
Carnea procesată este nocivă pentru sănătate din mai multe motive, deși aditivii și prepararea la temperatură ridicată pot fi factorii cei mai importanți. Studiile demonstrează că un consum de carne procesată este corelat cu un risc crescut de apariție a mai multor boli cronice, inclusiv boala pulmonară obstructivă cronică, hipertensiunea arterială, cancerul intestinal și de stomac și bolile cardiace.
Există mai multe ipoteze care încearcă să explice relația dintre cancer și carnea procesată. De exemplu, dietele bogate în grăsimi ar putea stimula carcinogeneza, adică răspândirea celulelor canceroase, prin intermediul rezistenței la insulină. Carnea gătită la o temperatură ridicată formează produse cancerigene. De asemenea, se formează compuși carcinogeni în carne, intern și natural. După examinarea problemelor, cercetătorii au concluzionat că toate cele trei ipoteze sunt valide. Cu alte cuvinte, mâncarea pe care o consumi poate fi cea mai sigură și mai puternică formă de medicament sau cea mai lentă formă de otravă. Evitarea cărnii procesate poate reprezenta cea mai bună cale de acțiune, iar înlocuirea acesteia reprezintă cea de-a doua opțiune. Poți schimba carnea procesată din dieta ta cu pui, vinete sau ciuperci. Iar integrarea unor alimente precum fasolea, ouăle, peștele și lintea te va ajuta să asiguri organismului o sursă excelentă de proteine, fără riscurile aduse sănătății.
Probabil că alimentele procesate nu sunt integral de vină, dar se adună pe lângă ceilalți factori - porțiile mari de mâncare, consumul de alimente de la fast food, stresul existent etc.
Posteaza comentariu