Da, poți să mănânci mai puțină carne și să consumi proteine alte surse. Descoperă câteva combinații simple cu un conținut proteic ridicat!
Știm cu toții că nu este sănătos să consumăm carne și mezeluri zilnic. De la riscul crescut de cancer până la afectarea fertilităţii sunt câteva dintre principalele probleme pe care le generează un consum exagerat de carne. Studii de necontestat realizate de instituţii de învăţământ prestigioase subliniază faptul că produsele animale: creează o mare aciditate, provocând inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor, putrezesc în interiorul organismului, favorizând dezvoltarea paraziţilor şi încărcarea organismului cu toxine şi provoacă apariţia cancerului de colon, formarea limfoamelor şi mai sunt suspectate de producerea cancerului hepatic şi pancreatic.
De aceea, ar fi bine să nu consumi carne în exces, mai ales când ai surse de proteine vegetale care pot să înlocuiască în unele zile carnea.
Potrivit celebrului Dr. Oz, avem nevoie de 50 de grame de proteine pe zi. Acestea ne ajută să fim mai energici, să rezistăm mai uşor în faţa tentaţiilor culinare de tot felul şi să ardem grăsimile în plus.Surse bune de proteine vegetale
O cană cu seminţe de floarea-soarelui conţine 29 de grame de proteine.
O cană cu quinoa conţine 24 de grame de proteine.
O cană cu linte conţine 18 grame de proteine.
Un sfert de cană de migdale crude conţine 16 grame de proteine.
O jumătate de cană cu fulgi de ovăz conţine 13 grame de proteine.
O jumătate de cană cu seminţe de dovleac conţine aproape 10 grame de proteine.
Posteaza comentariu