5. Alcoolul este recomandat cu moderație – o porție pentru femei, respectiv maximum două porții pentru bărbaţi (porția fiind reprezentată, de exemplu, de 1 pahar de vin alb/ roșu, adică 150-200 mililitri pe zi).
6. Gustările dintre mesele principale trebuie să se regăsească doar în categoria fructe și legume.
Recomandarea medicului: Un meniu "prietenos", dar tradițional, de Paște
Mic dejun
- Varianta 1: 1 - 2 felii de cozonac cu lapte sau cafea (respectiv derivate din lapte - sana, kefir, lapte bătut);
- Varianta 2: o bucată medie de pască (un triunghi cam cât o palmă) cu lapte sau cafea;
Prânz
- Varianta 1: o bucată mică/ medie de friptură de miel/ ied (aproximativ cât o palmă) cu o salată generoasă de primăvară drept garnitură;
- Varianta 2: o porție mică/ medie de drob, alături de ouăle roșii tradiționale (maxim 1-2 bucăţi) cu multe legume de sezon lângă ele (ridichi, ceapă sau usturoi verde, salate, roșii, castraveți);
Cină
- De evitat carnea, drobul sau ouăle (pe care le-am avut deja în meniul din timpul zilei), de preferat în schimb brânzeturile (brânză dulce, caş, mozarela, brânză telemea) sau peștele/ fructele de mare, alături de legume la grătar sau salate de crudități.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!
Posteaza comentariu