Partea buna e ca te poti bucura in continuare de mesele la restaurantul favorit fara sa-ti sacrifici planul de dieta.
Mark Sisson, fondatorul companiei Primal Kitchen si autorul volumului „Two Meals a Day Cookbook”, a dezvaluit pentru Mind Body Green un truc simplu care te ajuta sa mananci mai sanatos cand iesi in oras. Iata cum sa eviti uleiurile nesanatoase folosite la gatit.
Uleiul poate strica un preparat excelent
De multe ori, anumite uleiuri saboteaza o masa sanatoasa. „Un restaurant poate folosi cea mai buna carne de vita, cel mai bun peste salbatic sau cel mai bun produs organic pe care il poate gasi si apoi strica totul cu dressinguri cu ulei de soia sau gatind preparatele in cine stie ce ulei vechi si oxidat”, arata Sisson.
Problema cu uleiurile obtinute din seminte precum cele de rapita sau de floarea soarelui este ca sunt puternic procesate si contin niveluri mari de acizi grasi polisaturati. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
Prin procesare, aceste grasimi isi pierd antioxidantii, vitaminele si mineralele, iar cand le consumam se depun in grasimea din corp, ceea ce poate afecta raspunsul organismului la inflamatii.
Posteaza comentariu