Marțipanul este făcut din migdale măcinate, zahăr și diverse arome ori culori.
A fost inventat de egipteni (care îl considerau hrana zeilor), apoi adus în Europa de către perși și romani, în perioada Romei antice. Marțipanul conține pudră de migdale, zahăr, albuș de ou și diverse arome. Este un produs maleabil din care se fac figurine folosite pentru decorul prăjiturilor și torturilor din lumea întreagă. Printre aromele folosite la prepararea marțipanului se regăsesc apa de trandafiri sau siropul de stânjenei.
Ce este marțipanul și ce conține. Adevărul despre produsul din cofetării
Marțipanul se face din zahăr topit cu glucoză lichidă in care se adauga făină de migdale. E un produs dens și putin lipicios, folosit și pentru a îmbrăca torturi. Textura și gustul date de migdale il fac inconfundabil. Totuși, mulți îl confundă cu pasta de migdale, care conține mai puțină făină de migdale, e moale și se folosește de obicei în interiorul prăjiturilor, nu deasupra lor.
Folosit singur sau ca ingredient în alte dulciuri, poate fi aromatizat și colorat în preparate particulare, ca în Frutta Martorana, preparată mult timp într-o mănăstire de călugărițe din zona Palermo, lângă Biserica Santa Maria dell'Ammiraglio (numită și Martorana) tipic siciliană. Frutta Martorana s-a născut deoarece călugărițele, pentru a înlocui fructele culese din grădina lor au creat altele noi din marțipan pentru a înfrumuseța mănăstirea cu ocazia vizitei Papei din epoca respectivă, scrie wikipedia.org.
Martipanul este una dintre minunile cofetariei, un preparat dulce, modelabil, realizat din amestecul, fara foc, al pudrei de migdale cu zahar, liant fiind, mai ales daca este preparat in casa, albusul de ou. Citește continuarea pe wowbiz.ro!
Posteaza comentariu