Prezintă sau nu pericole pentru starea generală de sănătate cartofii copți?
Cartofii copți reprezintă o sursă de energie rapidă și ușoară
Când gătești un cartof copt în coajă, acesta păstrează o mare parte din conținutul său de nutrienți și poate fi chiar delicios. Un cartof mediu copt, gătit cu sau fără sare, are aproximativ 161 de calorii. Dacă faci un preparat din cartofi copți, poți beneficia de vitamina C, vitamina A, vitamina K, acid folic și alte vitamine din complexul vitaminic B, precum și de calciu și potasiu.
Cartofii copți nu conțin grăsimi
Cartofii au o reputație proastă fără vina lor. Cartofii prăjiți au devenit aproape un sinonim al cartofilor, așa că nu este greu să ne dăm seama de unde provine și reputația.
Dar, în realitate, un cartof, mai ales un cartof copt, poate fi bun pentru sănătate. Acesta conține toate vitaminele și mineralele menționate mai sus. Încearcă să eviți toppingurile precum untul, brânza și cărnurile grase. În schimb, prepară cartofi copți cu o salată proaspătă, înlocuiește carnea roșie cu o carne de pui sau de curcan și micșorează cantitatea de sare pe care o adaugi.Cartofii copți nu sunt buni pentru problemele la rinichi
Dacă ai probleme la rinichi sau o boală renală cronică, organismul tău nu este pregătit să elimine excesul de potasiu din sânge. Iar dacă ții o dietă în cadrul căreia trebuie să limitezi cantitatea de potasiu pe care o consumi, cartofii copți și chiar orice fel de cartofi nu reprezintă cea mai bună alegere pentru tine.
În schimb, alege alte legume și fructe cu un conținut scăzut de potasiu pentru a-ți satisface nevoile de vitamine și minerale.Cartofii copți sunt buni pentru sănătatea inimii și tensiunea arterială
Un cartof copt mediu conține aproximativ 900 de miligrame de potasiu. Când dieta conține prea mult sodiu și prea puțin potasiu, tensiunea arterială tinde să crească. Acest lucru face ca inima lucreze mai mult pentru a pompa sângele. Pe de altă parte, aportul potrivit de potasiu echilibrează efectele negative ale cantității ridicate de sare sau de sodiu.
Pe lângă reducerea tensiunii arteriale, cartofii copți pot scădea riscul infarcturilor și accidentelor vasculare cerebrale.
Posteaza comentariu