Brânza cu mucegai: 9 beneficii aromate pentru sănătate

Când te gândești la brânza cu mucegai îți aduci aminte de pastele, salatele, burgerii și pizza care o includ drept ingredient? Descoperă ce beneficii îți aduce consumul frecvent de brânză cu mucegai.
După cum sugerează și numele, brânza cu mucegai are o culoare verzui-albăstruie datorită prezenței bacteriilor benefice care se transformă în mucegai pe măsură de brânza se maturează. Nu numai culoarea brânzei se modifică, ci și gustul ei devine mult mai intens.
Brânza cu mucegai se poate regăsi pe rafturile magazinelor în următoarele varietăți: Roquefort, Danablu, Gorgonzola și Blue Stilton. Nu are calorii în exces și conține o combinație de nutrienți utilă pentru organism.

 
Iată care sunt principalele beneficii ale brânzei cu mucegai:

 
1. Îți protejează inima

Completarea meniului tău zilnic folosind brânza cu mucegai te ajută să previi afecțiunile cardiovasculare. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că persoanele care aleg brânza cu mucegai sunt mult mai puțin expuse bolilor cardiace față de cele care o evită.
Acest tip de brânză reduce nivelul colesterolului, previne inflamarea arterelor și formarea cheagurilor de sânge. 

 
2. Luptă împotriva artritei

Odată cu înaintarea în vârstă artrita se manifestă tot mai des. Brânza cu mucegai are un efect antiinflamator, reducând durerile articulare și umflăturile. Te ajută să te miști mai ușor și să poți realiza toate acțiunile pe care ți le-ai pus în gând.

 
3. Previne osteoporoza

În momentul în care osteoporoza afectează sistemul osos oasele devin atât de fragile încât fracturile pot apărea chiar și de la căzăturile de mică gravitate. Apare mult mai des în rândul femeilor, dar brânza cu mucegai este o sursă excelentă de calciu care menține oasele puternice. 30g de brânză cu mucegai conțin 150mg de calciu, fiind ideal să consumi această cantitate de 2 ori pe zi pentru a preveni reducerea densității osoase.

 
4. Stimulează memoria

Combinația de nutrienți din brânza cu mucegai previne problemele de memorie și deteriorarea funcțiilor cognitive. Asigură funcționarea optimă a creierului, așa că nu ezita să consumi acest tip de brânză indiferent ce vârstă ai.

 
5. Poate fi consumată de persoanele intolerante la lactoză

Pentru persoanele care nu pot bea lapte, brânza cu mucegai reprezintă o alternativă utilă pentru a preveni lipsa de calciu. Nu conține deloc lactoză, așa că o poți adăuga fără să-ți faci griji la rețetele tale preferate.

 
6. Menține sănătatea dentară

Deși nu se discută la fel de des despre efectul brânzei asupra igienei dentare, să știi că doza de calciu pe care ți-o furnizează fortifică smalțul și previne apariția cariilor. De asemenea, elimină placa dentară și previne inflamarea gingiilor.

 
7. Neutralizează celulita

Combinația de calciu și proteine din brânza cu mucegai previne depunerea de țesut adipos la nivelul șoldurilor și pe celelalte zone afectate de celulită. Elimină și celulita acumulată, treptat, prin netezirea și creșterea fermității pielii.

 
8. Stimulează sistemul imunitar

Acest sortiment de brânză conține vitamina A, potasiu, vitamina D, sodiu și zinc, dând un impuls sistemului imunitar pentru a reduce frecvența îmbolnăvirilor. Dacă se apropie sezonul gripelor este bine să o incluzi zilnic în meniul tău, dar și în restul timpului te va ajuta pentru că vei evita inclusiv toxiinfecțiile alimentare cauzate de microbi și bacterii.

 
9. Previne demența

Inflamațiile sunt o problemă foarte des întâlnită și dacă sunt lăsate să avanseze îți pot pune în pericol sănătatea. Boala Alzheimer și celelalte tipuri de demență sunt favorizate de un grad ridicat de inflamare a organelor, iar artrita sau chiar afecțiunile dermatologice precum psoriazisul și eczema apar din aceeași cauză.
Mănâncă brânză cu mucegai în fiecare zi pentru a stopa procesul inflamator care îți poate periclita frumusețea și sănătatea.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod