Există, însă, o problemă: lipsesc studiile. Fiind un produs recent lansat, beneficiile pudrei prezentate în termeni de marketing încă nu sunt certe. Carla Lalli Music, director alimentar la Bon Appetit, a testat în decurs de o săptămână ingredientul inedit şi are păreri amestecate. Ea a încercat să facă extractul de spirulină să dea un gust bun produselor în care l-a adăugat, pentru că Blue Majik are un gust puternic de peşte.
Unii experţi atrag atenţia că nu există încă suficiente cercetări care să demonstreze beneficiile pentru sănătate ale acestui "superaliment", relatează cotidianul britanic. Potrivit Autorităţii Organice, încă lipsesc studiile ştiinţifice care să susţină avantajele sale nutriţionale. Deşi Majikul albastru este un extract din spirulină, despre care se ştie că este sănătoasă, asta nu înseamnă că această pudră are neapărat aceleaşi proprietăţi.
În plus, potrivit Centrului Medical al Universităţii din Maryland (UMMC), "majoritatea studiilor asupra spirulinei au fost efectuate pe animale şi în condiţii de testare, nu pe oameni".
Foto: Daily Mail
Posteaza comentariu