Beneficiile ghimbirului
Beneficiile ghimbirului pentru sănătate sunt practic nelimitate. Este un aliment folosit pentru a trata greața, răul de dimineață cauzat de sarcină și indigestii, dar și pentru a reduce nivelul colesterolului și pentru ameliorarea simptomelor bolii Alzheimer. Ghimbirul acționează ca un agent antiinflamator, care poate reduce inflamația în orice zonă a corpului, în timp ce capacitățile sale antioxidante pot restabili starea de sănătate a multor tipuri de celule și inversa daunele cauzate de radicalii liberi. Este, de asemenea, o sursă importantă de magneziu, potasiu, mangan și vitamina B6, toate acestea fiind esențiale pentru funcționarea optimă a întregului organism. În plus, mai jos poți regăsi câteva dintre bolile pe care consumul de ghimbir le poate trata:
- bolile autoimune, incluzând inflamațiile articulare și artrita reumatoidă;
- răul de mare;
- greața de dimineață din timpul sarcinii;
- durerile și crampele musculare induse de efort;
- durerile menstruale;
- răcelile și tusea;
- infecțiile virale și bacteriene;
- osteoartrita;
- diabetul;
- nivelul ridicat de zahăr din sânge;
- bolile de inimă;
- indigestia, disconfortul gastric și refluxul de acid gastric;
- nivelul ridicat de colesterol și trigliceride;
- modificările de la nivelul creierului cauzate de vârstă și bolile degenerative;
- pierderea memoriei;
- bolile inflamatorii ale gingiilor;
- acneea și eczemele;
- impotența;
- oboseala.
Cum să prepari suc de ghimbir?
După cum spuneam și mai sus, beneficiile ghimbirului pot reieși cel mai bine din sucul de ghimbir. Iată cum poți prepara în propria bucătărie suc de ghimbir!
Ingrediente:
- 1 lingură de ghimbir tocat mărunt
- 230 de mililitri de apă
- 1 lingură de miere
- 1 lămâie proaspăt stoarsă
Mod de preparare:
Se amestecă apa și ghimbirul mărunțit, până când amestecul devine gros și are consistența unei paste. Se strecoară și se stoarce sucul din pulpa de ghimbir într-un pahar. Se îndulcește băutura cu o lingură de miere și se adaugă și zeamă de lămâie, pentru un gust mai aromat.
Comentarii (2)
Iulia Mirica, tu crezi ca dintr-o limgura de ghimbir tocat marunt si un sfert de litru apa, amestecand cu mixerul o saptamana, ai obtine un lichid ingrosat avand consistenta unei paste? Ai facut tu, personal aceasta experieta si ti-a reusit? Atunci esti regina Semiramida...
Nu este nimic adevarat despre multiplele beneficii ale ghimbirului! Este doar reclama! Eu am consumat ceai de ghimbir, exact dupa indicatiile si retetele citite pe acest site sau altele si dupa un timp am ajuns la spital cu simptome de infarct. Am facut investigatii la inima, am luat tratamente etc. Norocul meu a fost ca la un moment dat a trebuit sa iau un antibiotic. Starile de somnolenta pe care le aveam si care ma impiedicau sa am orice fel de activitate m-au determinat sa intrerup consumul de ghimbir ( pe care-l combinam cu ceai verde si lamaie). Din acel moment AU DISPARUT TOATE PROBLEMELE! Nu am mai luat medicamentul pt inima (la recomandarea medicului), eu disparut: disconfortul abdominal, balonarea, flatulenta, palpitatiile, nodul in gat. Ca prin farmec. In prezent beau ceai de coada soricelului si sunt super ok! Si nu sunt singura persoana care a constatat aceste lucruri. Nu mai faceti raclama cu atata convingere la plante care nu cresc la noi in tara!
Posteaza comentariu