Cum să-l alegi corect
1. Îndepărtează-i codiţa. Dacă este galben-verzui deschis sub ea atunci poţi să alegi fructul. Dacă este maroniu e deÎ preferat să renunţi la el.
2. Trebuie să fie puţin moale la atingere.
3. Nu trebuie să aibă pete negre pe coajă.
Cum să-i grăbeşti coacerea?
Dacă nu ai găsit un avocado moale, perfect pentru a face o pastă cremoasă din el, pune-l într-un pungă de hârtie alături de banane şi ţine-o într-un spaţiu întunecat. Anumite substanţe degajate de banane vor grăbi coacerea fructului de avocado.
Cum să-l foloseşti?
- Pentru a prepara o pastă delicioasă şi cremoasă. Poţi să amesteci avocado cu verdeaţă, mazăre congelată, seminţe de dovleac coapte, parmezan, seminţe de floarea-soarelui coapte, nuci româneşti, roşii, ceapă sau orice alt ingredient preferat. Vei obţine o pastă tartinabilă pe care o poţi folosi pentru micul dejun sau pentru paste integrale.
- În supele-cremă.
- Pentru a crema de ciocolată, amestecându-l cu cacao şi miere de albine.
- În smoothie-uri sănătoase şi hrănitoare.
- În sosuri pentru paste.
- În salate colorate cu multe legume şi verdeţuri.
Posteaza comentariu