Sectorul medical nu a adoptat, însă, această tendință. Nici măcar autoarea unuia dintre studii, profesor nutriționist Marie-Pierre St-Onge, care a explicat în lucrarea sa că, de fapt, cocosul conține doar 14% acizi grași cu lanț mediu.
Potrivit CNN, organizațiile de sănătate tind să descurajeze consumul de ulei de cocos, cu un conținut de peste 80% de grăsimi saturate. Asociația americană de cardiologie susține că acesta este mai bun pentru piele decât pentru uz alimentar și recomandă ca un nivel maxim de 5-6% din aportul caloric zilnic să provină din grăsimi saturate, adică 13 grame pe zi.
"Sunt multe opinii care susțin că uleiul de cocos este minunat pentru multe lucruri, dar nu există nicio dovadă a beneficiilor pe termen lung pentru sănătate", a explicat Dr.
Consumat ocazional, în cantități mici, uleiul de cocos își poate găsi locul în dieta noastră, spun specialiștii, dar nu pentru consumul de zi cu zi. Aceștia recomandă în schimb uleiul de măsline, rapiță sau de soia, precum și semințe și nuci, cele mai bune surse de grăsimi pentru organism.
Foto: Depositphotos, Hepta
Posteaza comentariu