Unii medici sunt de părere că cele mai multe cazuri de cancer sunt cauzate de mediu și de stilul de viață al pacienților. Prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cancerul poate fi evitat în cele mai multe situații. Iar una dintre cele mai importante și eficiente schimbări ale stilului de viață este evitarea alimentelor procesate.
Care este motivul pentru care alimentele procesate cresc alarmant riscul de cancer?
Cercetătorii au evaluat zilnic mesele ale aproape 105.000 de participanți, în cadrul unui studiu derulat pe parcursul a opt ani. Aceștia au descoperit că 10% din caloriile zilnice totale ale participanților proveneau din alimente procesate, provocând o creștere cu 12% a riscului de cancer.
Riscul crescut de cancer a fost atribuit lipsei de nutrienți adecvați din produsele alimentare nesănătoase, precum și de ingredientele prezente în unele dintre alimente, care cauzează apariția cancerului. Ce alimente procesate și industrii ar trebui să eviți?
Bomboanele și prăjiturile sunt doar două dintre exemplele de alimente foarte prelucrate, care pot crește riscul de cancer. Însă există o listă lungă, care include sucuri și băuturi îndulcite, produse din carne care au fost modificate cu nitrați sau alți conservanți, tăiței și supe instant și mâncăruri care pot sta în congelator chiar și câțiva ani. Alimentele procesate includ, de asemenea, produse care sunt în mare parte sau complet făcute din grăsimi, uleiuri și zaharuri.
Există, de asemenea, produse alimentare obținute din uleiuri hidrogenate, amidon modificat și alte substanțe care pot fi comestibile din punct de vedere tehnic, dar nu sunt destinate consumului ca produse alimentare.Aceste produse conțin adesea aditivi cosmetici, cum ar fi culori artificiale, emulsifianți, agenți de aromatizare, substanțe care rețin umiditatea și îndulcitori artificiali. Acești aditivi fac ca alimentele procesate să arate, să miroasă și să să aibă gust de alimente proaspete sau alimente preparate minim. De asemenea, ajută la ascunderea oricărei probleme a produsului final.
Dacă produsele alimentare au trecut prin reacții cu hidrogen sau apă, au fost prăjite ca parte a pre-procesării, remodelate sau au trecut prin alte procese industriale, acestea vor fi considerate alimente procesate.
Cum să alegi alimentele sănătoase?
În cazul persoanelor care vor să facă alegeri mai sănătoase în ceea ce privește alimentația, există câteva trucuri pe care le pot ține minte în timpul următoarei vizite la magazin. În primul rând, trebuie să alegi întotdeauna alimentele proaspete, naturale și reale.
Evită alimentele care se găsesc de obicei pe culoarul din mijloc al magazinelor, deoarece au fost plasate acolo pentru a le spori accesibilitatea, nu pentru beneficiile pe care le oferă.De asemenea, nu alege tipurile de alimente care au o viață lungă pe raft. Unul dintre motivele inițiale pentru inventarea alimentelor procesate a fost păstrarea produselor perisabile cât mai mult în depozite.
Verifică și lista ingredientelor unui produs. Dacă acesta conține ingrediente cu nume pe care nici măcar nu le poți pronunața, este vorba probabil despre ingrediente sintetice.
Alimentele procesate sunt făcute pentru a da dependență. De aceea sunt ieftine, ușor de găsit și de obținut și îi fac pe oameni să fie dependenți de ele.
Ca toate obiceiurile și dependențele, pofta pentru alimentele procesate poate fi exclusă din viața ta. Refuză alimentele procesate, învață cum să prepari mese simple și sănătoase și mănâncă alimente organice.
Posteaza comentariu