Fructe
Capsunile, ciresele si coacazele sunt o sursa bogata de antioxidanti, in special vitamina C, care ajuta in prevenirea cancerului. Studiile efectuate au aratat ca o dieta bogata in aceste fructe ajuta si la imbunatatirea memoriei.
Legume
Rosiile, morcovii si spanacul sunt legume bogate in antioxidanti, importanti in mentinerea sanatatii celulelor nervoase.
Lactate
Lactatele au un continut bogat de proteine si vitamine B, esentiale pentru dezvoltarea tesuturilor cerebrale. Laptele si iaurtul sunt o sursa bogata de proteine si carbohidrati, surse importante de energie.
Rezultatele studiilor efectuate recent sugereaza ca atat copiii cat si adolescentii au nevoie de o doza de 10 ori mai mare decat cea recomandata de vitamina D, vitamina necesara pentru sanatatea sistemului neuromuscular.
Carne slaba
Fierul este un mineral esential care, inclus in alimentatie, ajuta copiii sa isi pastreze energia si sa se concentreze mai usor. Carnea slaba de vita este una dintre cele mai usor de absorbit surse de fier. De asemenea, carnea de vita este o sursa buna de zinc, mineral necesar pentru buna functionare a memoriei.
Cereale integrale
Creierul are nevoie sa fie aprovizionat in mod constant cu glucoza, iar cerealele integrale pot face acest lucru. De asemenea, cerealele contin si vitamine B, necesare pentru un sistem nervos sanatos.
Apa
Deshidratarea poate reduce capacitatea de concentrare. Copilul trebuie sa consume cat mai multe lichide pentru a preveni oboseala si imbunatati concentrarea. Recomandat este sa consume apa plata si cat mai putine sucuri.
Comentarii (2)
Apa este cea mai importanta! Beti 2-3 litri/zi...dar asta o stiti deja! Dar daca va este greu sa beti 2-3 litri de apa (si mie mi-a fost) aplicati cateva trucuri: stoarceti o lamaie intr-o sticla cu apa, o sa ii dea un gust acrisor si numa' buna de baut! Sau Faceti citronada cu miere si lamaie....
Este important pentru oraganism sa digere cat mai bine si repede mancarea. Insa daca amestecam tot felul tipuri, atunci cu atat mai mult se digera foarte greu mancarea si pana se digera... apar gazele si imbalonarile. Asadar recomand sa mancam pe rand categoriile de alimente, la o distanta de 30-90 min!
Posteaza comentariu