Trebuie sa acorzi o importanta majora alimentatiei si vei constata efectele benefice pe pielea ta, iar un lucru este sigur: oboseala nu-ti va da tarcoale.
Somnul inainte de toate
Inainte de toate trebuie sa te asiguri ca dormi suficiente ore pe noapte si sa faci putina miscare fizica. Lipsa somnului, stresul si un organism deficitar in vitamine si minerale sunt principalele cauze care declanseaza starea de oboseala de care ti se pare ca nu reusesti sa mai scapi.
Ideal ar fi sa adormi si sa te trezesti la aceleasi ore, iar daca intampini probleme cu adormitul, respectarea unui ritual inainte de somn te va ajuta cu siguranta.
Antidot pentru oboseala: miscarea fizica
Cand esti frant/a de oboseala nimic nu te poate ajuta sa te recuperezi mai repede decat practicarea unui sport. Este foarte important sa retii ca sportul nu accentueaza starea de epuizare, ci din contra te ajuta sa o inlaturi mai rapid. Este un excelent remediu pentru reglarea somnului si ridicarea moralului.
Ghid alimentar care inlatura oboseala
Mai multe fructe si legume
Printre fructele recomandate in combatarea oboselii se numara: mandarinele, kiwi, ananasul, grepfrutul si portocalele. Este de preferat sa consumi cate 2-3 fructe pe zi, in functie de preferinte. De asemenea, legumele crude sau folosite in supe sau garnituri sunt excelente optiuni pentru un plus de energie. Legumele si fructele sunt recunoscute pentru aportul lor insemnat de vitamina C si acid folic, ambele avand un rol important in recuperarea organismului.
O data pe zi: carne, oua si peste
Carnea, ouale si pestele sunt esentiale si trebuie introduse in alimentatia ta de zi cu zi. Asadar, construieste-ti un plan de meniu sanatos si nu uita sa incluzi in fiecare zi carne, oua si peste.
Limiteaza consumul de alcool si alte substante excitante
Aceste substante, in special cele care contin cofeina (cafeaua, ceaiul, sucurile) si alcoolul nu fac decat sa-ti oboseasca si mai rau organismul. Cel mai bun sfat este sa le eviti atunci cand oboseala este foarte intens resimtita.
Bazeaza-te pe magneziu!
Cand treci printr-o perioada mai stresanta poti sa te bazezi cu incredere pe magneziu. In general, o alimentatie variata si echilibrata este suficienta pentru a asigura necesarul de substante nutritive pentru buna functionare a organismului. Insa, in aceste perioade ar fi foarte bine daca ai introduce in planul de meniu mai multe alimente bogate in magneziu, cum ar fi: cerealele integrale, fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale), spanacul, hrisca, legume seci (linte, fasole alba, mazare), ciocolata neagra.