Alimente bogate în vitamina D: de ce sunt importante?
Potrivit celebrului Dr.
Oz printre beneficiile acestei vitamine se numără:
Te protejează de cancer. Cercetările au scos la iveală efectul anticancerigen al vitaminei D. Potrivit specialistului, această vitamină ne apără de cancerul la colon, sân şi de cel endometrial. Celulele canceroase care se dezvoltă în colon sunt distruse atunci când nivelul vitaminei D este unul ridicat. Specialiştii susţin că vitamina D ajută celulele canceroase să se autodistrugă.
Previne răceala şi întăreşte sistemul imunitar. Potrivit unui studiu apărut în publicaţia Journal of the American Medical Association, vitamina D are capacitatea de a proteja organismul de răceală, gripă şi alte infecţii respiratorii care includ simptome precum tuse, dureri în gât, nas înfundat sau cu secreţii nazale.
Favorizează absorbţia calciului. Consumul alimentelor bogate în vitamina D ajută corpul să absoarbă mai uşor calciul, un mineral esenţial pentru sănătatea oaselor.
Te ajută să slăbeşti mai uşor. Chiar dacă cercetările nu au arătat încă clar care este legătura dintre vitamina D şi controlul greutăţii corporale se pare că femeile care au un nivel ridicat al acestei vitamine şi au grijă la alimentaţia lor reuşesc să scape mult mai uşor de kilogramele în plus.
Un aspect important pe care trebuie să-l reţii este acela că depozitele de vitamina D se epuizează în 6 săptămâni, de aceea este important ca în perioadele în care soarele nu este la fel de puternic, cum se întâmplă din toamnă şi până în primăvară, să fim mult mai atenţi la aportul de vitamina D din alimentaţie.
Alimente bogate în vitamina D pe care trebuie să le consumi
Cele mai bune surse de vitamina D pe care trebuie să le incluzi în alimentaţia ta sunt:- somonul;
- tonul;
- hering;
- macroul;
- sardinele;
- scoicile;
- halibutul;
- uleiul din ficat de cod;
- ficatul de vită;
- lactate;
- ouăle;
- laptele vegetal (soia, orez, ovăz, migdale);
- ciupercile.
Posteaza comentariu