Dar, dacă vrei totuşi să îţi diversifici meniul şi să consumi şi altceva în afară de ouă pentru a-ţi asigura necesarul zilnic de proteine, iată câteva opţiuni la care nu te-ai gândit până acum!
Este timpul să îţi lărgeşti orizonturile cu aceste alimente bogate în proteine, care au chiar mai multe proteine pe porţie decât un ou:
Spirulina uscată
Proteine: 8 grame/2 linguri spirulină uscată
Peştele nu este singurul aliment bogat în proteine pe care îl poţi găsi în ocean. Spirulina este o sursă bogată în nutrienţi şi poate fi adăugată în salate, în smoothie sau în legume.
Iaurt grecesc
Proteine: 17 grame/170 grame iaurt grecesc
Acest iaurt grecesc mic conţine o mulţime de proteine şi are doar 100 de calorii pe porţie. Îl poţi consuma atât dimineaţa la micul dejun, cât şi ca gustare, făcând minuni pentru musculatura ta.
Brânza Gruyere
Proteine: 8 grame/28 grame brânză Gruyere
Acest tip de brânză elveţiană delicioasă este, fără îndoială, cea mai bună soluţie de a obţine aportul zilnic de proteine. Se poate servi alături de alte brânzeturi şi fructe sau ca ingredient principal în sosuri.
Seminţe uscate de dovleac
Proteine: 10 grame/1 sfert de cană de seminţe uscate de dovleac
Seminţele de dovleac sunt cunoscute ca fiind o sursă importantă de magneziu. Dar, de asemenea, conţin foarte multe proteine. Adaugă-le în salate sau consumă-le întregi ca gustare între mese.
Năut
Proteine: 12 grame/1 cană
Năutul conţine fier, fosfat, calciu, magneziu, mangan, zinc şi vitamina K, care contribuie la construirea şi menţinerea structurii osoase şi a rezistenţei. Mai mult decât atât, la toate acestea se adaugă multe proteine. Îl poţi folosi la salate sau ca ingredient de bază în mâncăruri.
Tofu
Proteine: 9 grame/100 grame tofu
Indiferent cum este consumat, tofu este o opţiune care îţi va asigura necesarul zilnic de proteine. Tofu conţine toţi cei opt aminoacizi esenţiali. În plus, vei obţine o doză mare de magneziu, cupru, zinc şi vitamina B1. Mai mult decât atât, tofu este cea mai bună alegere în timpul postului sau în cazul unui regim vegetarian.
Migdale
Proteine: 7,5 grame/1 sfert de cană de migdale
Sunt alimente bogate în proteine, dar şi în vitamina E, cupru şi magneziu, de aceea pot constitui o gustare excelentă. Important este să se consume cu moderaţie, pentru că poate favoriza creşterea în greutate.
Fasolea Edamame sau soia verde
Proteine: 12 grame/100 grame de soia verde
Pe lângă proteine, este o sursă excelentă de fier şi calciu. Această legumă este cel mai des întâlnită în asociere cu sushiul şi bucătăria chinezească ori japoneză, dar poate fi folosită şi la prepararea supelor sau dulciurilor.
Fulgi de ovăz
Proteine: 7 grame/jumătate de cană fulgi de ovăz
Deseori consumăm acest aliment la micul dejun şi în ultima perioadă a început să se bucure de o mai mare popularitate, ceea ce este un lucru bun. Fulgii de ovăz conţin pe lângă proteine, o mulţime de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi.
Posteaza comentariu