8 torturi pentru Revelion. Invaţă noi reţete delicioase şi apetisante!

4 din 9

4. Tartă cu brânză, reţeta newyorkeză

Ingrediente:

 Pentru blat: trei foi de napolitane (sau biscuiţi uscaţi şi foarte fini sau fulgi de porumb de foarte bună calitate), 100 de grame de unt nesărat, trei linguri de zahăr pudră.
 
Pentru cremă:
700 de grame de brânză de vaci proaspătă, dulce şi foarte bine scursă, 200 de grame de smântâna groasă, 6 ouă mari, 12 linguri de zahăr, cinci linguri de făină, coajă de la o lămâie, rasă fîn, un baton de vanilie.
 
Pentru glazură:
200 de grame de smântâna groasă, patru linguri de zahăr tos, coajă de lămâie.
 

Mod de preparare:

1. Sfărâmă foile de napolitane, biscutii sau fulgii de porumb până se fac că un pesmet. Amestecă-i cu zahărul pudra şi toarnă peste untul topit. Amestecă bine. Pune amestecul pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili (cu diametul de 25 centimetri), unsă cu unt (şi pe laterală) şi presează foarte bine bine cu mână. Blatul trebuie să fie de cel mult doi cm grosime. Da tavă la frigider.
2. Pune într-un vas brânză, zahărul şi smântâna şi amestecă cu mixerul cinci minute, până ce se topeşte perfect zahărul, iar brânză se face cremoasă. Adaugă pe rând ouăle, şi amestecă după fiecare, câteva minute. Adaugă seminţele din batonul de vanilie şi coajă de lămâie, apoi făină. Amestecă bine.
3. Răstoarnă umplutura în tavă, peste blat. Nivelează frumos tartă. Pune prăjitură la copt în cuptorul cald, la foc iute în primele 15 minute, apoi la foc mic, încă o 45 de minute, până devine fermă şi prinde o crustă aurie.
4. Amestecă smântâna pentru glazură şi zahărul, împreună cu răzătură de lămâie. Întinde cremă de smântâna peste tartă imediat ce a fost scoasă din cuptor şi lasă prăjitură să se răcească încet, la temperatură camerei. Da-o la rece. A două zi este perfectă.
5. Scoate tartă din tavă, a două zi. Când este rece iese foarte uşor, după ce scoţi peretele detaşabil.
6. Serveşte tartă, simplă sau cu sirop de fructe.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • www.viataverdeviu.ro pe 2 Ian 2012, 11:27
    Felicitari

    Pare un tort din alimente neprelucrate..crude ..bravo ..sanatate maxima :)

    3
    0

  • pansela pe 27 Dec 2011, 19:31
    Torturi pt revelion

    Bunesi cu aspect frumos.O sa incercsi eu.

    6
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod