6 mituri și adevăruri despre ciocolată. E bună sau trebuie să renunţăm la ea?

Nu trebuie să ne facem mereu reproşuri dacă uneori alegem ciocolata în locul unui fruct. Nutriţioniştii spun că acest produs are şi părţile lui bune


Provoacă apariția cariilor? Deși consumul de alimente și băuturi care conțin zaharuri este asociat, în general, cu apariția cariilor, această relație nu este directă, pentru că intervin alți factori precum textura alimentelor și aderența. O bună igienă bucală poate preveni apariția cariilor.

Generează dependență? Nu s-a putut demonstra științific că ar provoca un consum compulsiv.

De fapt, pentru a se instala fenomenul de dependență, ar trebui să consumaţi zilnic cantități imense.

Ridică nivelul colesterolului?
Grăsimile din ciocolată provin din untul de cacao, acid gras saturat care, spre deosebire de alți acizi, nu ridică nivelul colesterolului din sânge. De fapt, potrivit unor studii, consumul de ciocolată contribuie la menținerea nivelurilor "colesterolului bun".

Conține cafeină?
Prezența cafeinei în ciocolată este nesemnificativă. În produsele de cacao predomină teobromina, care, deși este din aceeași familie cu cafeina, are o putere de stimulare puțin semnificativă, se arată în articolul citat de Agerpres.



Foto: Hepta

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cornel pe 28 Dec 2015, 09:49
    ciocolata

    Faima proasta e a nutritionistilor, nu a ciocolatei. Cati "nutritionisti", atatea pareri si toate tampite!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod