Textura fină și mirosul apetisant îi atrag pe toți membrii familiei când vine ora mesei dar cum să obții acele preparate care nu pot fi refuzate la nicio oră?
Între carnea uscată și puțin arsă și friptura suculentă cu unt deasupra ce ai alege? Nu este deloc greu să te decizi în favoarea preparatelor cremoase, care pun în valoare toate ingredientele pe care le folosești, dar uneori poate fi o provocare să recreezi gustul iubit de toată familia ta. Este vorba despre piureul de cartofi atât de catifelat încât l-ai putea confunda cu untul proaspăt, de prăjitura care ți se topește în gură de la prima bucățică sau de toppingurile care transformă chiar și cea mai banală rețetă într-un deliciu culinar. Dacă vrei să dai o savoare cremoasă rețetelor selectate nu ai nevoie decât de creativitate și puțină răbdare. Rezultatele vor apărea mai repede decât te aștepți.
Gustul cremos se află în spatele celor mai iubite preparate sau a celor pe care le adori fără să poți spune exact de ce.
Deși poți obține această textură adăugând smântână sau frișcă, există multe alte opțiuni pentru a ajunge la același gust special.
Iată ce ingrediente creează o savoare cremoasă fără prea mult efort:
1. Avocado
Cu siguranță ai auzit de beneficiile pentru sănătate pe care ți le oferă o porție de avocado dar știi să-i pui în valoare gustul? Avocado este un ingredient foarte util în bucătărie, mai ales dacă vrei să obții o textură cremoasă fără să adaugi foarte multe grăsimi saturate. Poți alege un avocado copt și să consumi piureul cu felii de pâine prăjită și suc de lămâie, dar îl poți integra și în cadrul aluaturilor de prăjituri pentru a le face mai fragede și pufoase. De asemenea, poți prepara o cremă din avocado și iaurt grecesc pe care să o folosești la friptură în loc de untul clasic.
2. Folosește brânza maturată potrivită pentru toppinguri
Nu toate sortimentele de brânză sunt la fel de moi. De asemenea, se pot topi într-un ritm diferit.
Astel, brânza Cheddar pe care o poți combina cu un pahar de vin roșu sau struguri roze nu se va topi suficient de repede pentru a îmbunătăți textura unui burger. Brânzeturile gouda, gruyere, havarti și muenster te vor ajuta să adaugi un gust special fripturii la grătar, burgerilor sau frigăruilor, precum și feliilor de pizza.
3. Selectează cu atenție brânza pe care o integrezi direct în preparat
În cazul în care nu vrei un topping cremos, ci o textură diferită a întregului preparat folosește brânzeturile extra-cremoase precum ricotta sau brânza de capră. Ricotta este obținută din lapte de oaie și poate transforma rapid orice sos, mai ales decă pregătești paste. Brânza de capră este foarte utilă pentru sosurile pe care le servești alături de friptură sau poate fi adăugată direct la tocănițe sau la supe. Amândouă sortimentele dau o aromă deosebită dressingului de la salată fără să adauge un exces de calorii.
De asemenea, le poți adăuga în aluatul de clătite pentru a le face mai pufoase.
4. Nu uita de alternativele la lapte
Chiar dacă nu ești vegetarian sau nu ai o intoleranță la lactoză, alternativele pentru produsele lactate te pot ajuta să gătești pe gustul tuturor. Laptele de cocos și cel de migdale sunt ideale pentru supe și tocănițe și te vor face să prepari mai des rețetele clasice.
5. Aioli
Este foarte ușor să prepari aioli. Amestecă usturoi tocat mărunt cu ulei de măsline extravirgin și gălbenușuri proaspete. În continuare poți adăuga aromele care îți plac cel mai mult: suc de lămâie, cimbru sau ardei iute. Indiferent dacă adaugi numai câteva picături de aioli pe friptură sau dacă îl transformi în topping nu vei regreta această variantă cu gust senzațional, care te va face să uiți de textura uscată sau tare a mâncării. Potrivit bucătarilor experți aioli are o savoare magică și nu există preparat care să nu fie îmbunătățit imediat prin folosirea acestui remediu secret.
6. Tahini
Intensifică aroma preparatului ales și dă o consistență deosebită. Pasta obținută din semințe de susan este foarte populară în Africa de Nord și ar trebui să devină un ingredient nelipsit din bucătăria ta.
Pentru fripturi poți combina tahini cu usturoi tocat, pătrunjel, suc de lămâie, ulei de măsline și piper cayenne pentru a obține un sos cu un gust delicios.Pentru salatele de crudități amestecă tahini cu piure de avocado, iaurt grecesc, suc de lămâie, sare de mare și chimen, iar pentru legumele fierte la aburi prepară un sos din tahini, smântână, suc de lămâie, mărar și sare Kosher.
Posteaza comentariu