Odată cu înaintarea în vârstă, oasele noastre devin tot mai fragile. Ca să încetineşti acest proces ai la îndemână o armă puternică: alimentaţia corectă. Pentru oase mai puternice trebuie să faci alegeri alimentare sănătoase.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă următoarele doze zilnice de calciu pentru dezvoltarea şi menţinerea unui sistem osos puternic:
Bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 19 şi 65 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu zilnic, iar cei trecuţi de vârsta de 65 de ani de 1.300 mg/zi.
Nu uita de vitamina D care favorizează absorbţia calciului din alimente. Vitamina D se formează prin expunerea la razele soarelui. Mai poate fi obţinută din alimente precum: peşte gras, somon, sardine, ouă, ficat, cereale.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă următoarele doze zilnice de calciu pentru dezvoltarea şi menţinerea unui sistem osos puternic:
La copii şi adolescenţi:
- 0-6 luni - 300-400 mg/zi;
- 7-12 luni - 400 mg/zi;
- 1-3 ani - 500 mg/zi;
- 4-6 ani - 600 mg/zi;
- 7-9 ani - 700 mg/zi.
- 10-18 ani - 1.300 mg/zi.
În cazul femeilor:
- 19 ani până la menopauză - 1.000 mg/zi;
- postmenopauză - 1.300 mg/zi;
- în timpul sarcinii - 1.200 mg/zi;
- în timpul alăptării - 1.000 mg/zi.
Bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 19 şi 65 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu zilnic, iar cei trecuţi de vârsta de 65 de ani de 1.300 mg/zi.
Nu uita de vitamina D care favorizează absorbţia calciului din alimente. Vitamina D se formează prin expunerea la razele soarelui. Mai poate fi obţinută din alimente precum: peşte gras, somon, sardine, ouă, ficat, cereale.
Comentarii (2)
Ai mai jos sub text mai multe imagini cu cele 6 alimente importante pentru sanatatea oaselor.
din titulul da dar din continut care sunt cele sase alimente ?????
Posteaza comentariu