5 soluţii naturale ca să te încarci cu energie şi să nu mai fii obosită

Magneziul pe care-l găseşti în fasolea boabe, verdeţuri şi nuci are un rol esenţial în sănătatea corpului.
Ai nevoie de energie şi să scapi de starea de oboseală care te cuprinde zilnic? Descoperă câteva soluţii naturale recomandate de doi specialişti pentru a te încărca cu energie.


5 obiceiuri care-ţi conferă energie



1. Bea apă în mod frecvent

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că unul dintre factorii principali care provoacă oboseală e deshidratarea. Corpul nostru e alcătuit în proporţie de 70% din apă. Potrivit specialistului Cristina Eremia, Life & Career Coach, efectele deshidratării sunt scăderea metabolismului, senzaţia de oboseală sau diminuarea forţei musculare. Numai o scădere de 2% a cantităţii de apă din corp reduce performanţă fizică şi mentală în mod vizibil.
Cu două căni de apă şi o pauză de 15-20 de minute se pot rezolva majoritatea durerilor de cap, precum şi multe simptome de oboseală sau dureri articulare, recomandă specialistul.


2. Respiră profund, lent, ritmic

Mută-ţi atenţia de la activitate la respir şi acordă-i corpului tău un spaţiu de linişte şi conştientizare senzorială, recomandă Cristina Eremia, Life & Career Coach. Oferă-ţi 15 minute de pauză, stai dreaptă, cu ochii închişi, o mână pe abdomen şi simte cum intră aerul în plămâni, coboară în corp, îţi umple zona pulmonară abdominală şi expiră uşor pe gură.


3. Ieşi în natură sau măcar deschide fereastra şi inspiră aer proaspăt

Ai grijă să aeriseşti permanent spaţiul în care stai, pentru a-ţi asigura aportul de oxigen necesar funcţionării optime.
Creierul e cel care consumă 20% din cantitatea de oxigen necasar întregului corp pentru desfăşurarea optimă a proceselor metabolice.


4. Fă mişcare

Potrivit specialistului Cristina Eremia, Life & Career Coach este important să recurgi la rotiri ale capului, ţopăit, alergat (chiar şi pe loc), cu mişcări ritmice. Toate acestea pun sângele în mişcare, ducând la oxigenarea mult mai bună a creierului.


5. Nu uita de mineralul anti-stres - magneziul

Doza zilnică de magneziu recomandată este de 350 miligrame, însă în perioadele de stres sau în sarcină/alăptare se poate mări doza la 400 de miligrame, aflăm de la Dr.
Daciana Toma, medic primar medicină de familie.

Specialistul recomandă ca surse bogate în magneziu leguminoasele uscate, cerealele integrale (grâu, ovăz, orz), vegetalele verzi, nuci, alune, smochine, cacao, ceai. Reţine că peştele, carnea, laptele, bananele, merele, portocalele şi alimentele rafinate au un conţinut redus de magneziu, potrivit specialistului.  

Iată o listă recomandată de Dr. Daciana Toma cu conţinutul diverselor alimente în magneziu (la 100 de grame aliment):

  • Boabe de cacao/ciocolată 414
  • Nuci caju 267
  • Cafea, boabe prăjite 201
  • Frunze de ceai negru 184
  • Arahide/ Alune/ Nuci 158
  • Orez 157
  • Cereale integrale 129
  • Spanac crud 58
  • Castane dulci 45
  • Nucă de cocos 39
  • Banane 36
  • Brânză (45% grasime) 35
  • Mazăre 33
  • Pește Hering 31
  • Pește Macrou 30
  • Carne de porc 27
  • Fasole 25
  • Pâine albă 24
  • Carne de vită 24
  • Cartofi 20
  • Măsline 19
  • Mango 18
  • Morcovi 18
  • Conopidă 17
  • Capșune 15
  • Ciuperci 14
  • Ouă 12
  • Ardei verde 12
  • Lapte (3,5% grasime) 12.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod