Atunci când mănânci prea mult zahăr provoci anumite probleme de sănătate. Poate că dacă înțelegi exact cu îți afectează zahărul organismul, vei începe să îl privești într-un mod diferit. Vrei să știi dacă mănânci prea mult zahăr? Iată câteva semne care te pot ajuta să îți dai seama!
Cum îți dai seama dacă mănânci prea mult zahăr?
1. Ți-e poftă mereu de dulciuri
Cu cât mănânci mai mult zahăr, cu atât mai mult îți vei dori să consumi acest aliment. Iar acest proces nu va face decât să sprijine consumul exagerat de zahăr.
Acest lucru are loc din cauza faptului că papilele tale gustative au fost desensibilizate, iar acum organismul îți cere o cantitate mai mare de zahăr, pentru a atinge același nivel de plăcere ca înainte. 2. Te simți letargică în timpul zilei
Consumul de zahăr îți poate oferi multă energie, care scade brusc la puțin timp după ce ai mâncat dulciuri. Acest lucru se datorează faptului că zahărul declanșează un plus de insulină în sânge. Nivelul energiei este stabil atunci când nivelul de zahăr din sânge este, de asemenea, stabil.
Dacă mănânci prea mult zahăr, s-ar putea să nu mănânci suficiente fibre și proteine, substanțe nutritive importante pentru menținerea unui nivel de energie constant pe tot parcursul zilei.3. Începi să ai probleme cu tenul
Din cauza producției ridicate de insulină cauzată de consumul de zahăr și schimbărilor hormonale care au loc, unele persoane încep să se confrunte cu simptome cum ar fi apariția acneei. Consumul de zahăr se poate vedea pe tenul tău în câteva zile. Dacă observi că se întâmplă acest lucru, este timpul să îți reevaluezi dieta.
4. Ți se schimbă dispoziția mai des decât în mod normal
Scăderea nivelului de zahăr din sânge are loc imediat după creșterea acestuia, putând fi cauza perioadelor prelungite în care ți se schimbă dispoziția și te simți amețită. Iar prăbușirea acestui nivel de energie ar putea duce la apariția unor cazuri ușoare de depresii.
5. Începi să te îngrași
Atunci când mănânci prea mult zahăr ai parte de ingerarea unor calorii care nu sunt necesare. Iar din cauza faptului că acest aliment nu conține fibre și proteine, nu îți poate satisface pofta de mâncare, făcându-te să mănânci mai mult.
Iar eliberarea hormonului de insulină are un rol important în ceea ce privește greutatea ta. Iar kilogramele în plus pe care le observi în primă instanță vin acompaniate și de o rezistență la insulină. Există o corelație dovedită științific între obezitate și rezistența la insulină.
Posteaza comentariu