Opțiunile rapide pentru prima masă a zilei se referă de obicei la cerealele de la cutie cu mult zahăr, covrigi, hot dogi, gogoși sau pateuri, dar dacă vei apela des la ele ai putea avea probleme cu fluctuațiile glicemiei și acumularea kilogramelor în plus. Soluția nu este să sari peste această masă, ci să înveți să prepari un mic dejun rapid și gustos. Nu numai că te va ajuta să te simți mai treaz chiar și fără cafea, dar va da impulsuri benefice mușchilor și inimii. Vei avea energie suficientă de la prima oră și vei lua mai ușor deciziile necesare pentru a rezolva orice situație complicată.
Iată ce rețete trebuie să încerci și tu pentru un mic dejun consistent și apetisant:
1. Smoothie cu spanac, avocado și ananas
Ingrediente:
- o cană de frunze de spanac;
- un avocado mediu, bine copt, tăiat cubulețe;
- o cană de cubulețe de ananas înghețate;
- ½ cană de lapte de migdale neîndulcit.
Cum se prepară:
Pune toate ingredientele în blender, mixează un minut, apoi toarnă smoothie-ul într-un pahar mare. Savurează presărat cu puțin turmeric și fulgi de ovăz.
2. Omletă cu pâine prăjită
Ingrediente:
- 2 ouă;
- o felie de pâine integrală;
- o linguriță de andive, tocate mărunt;
- o lingură de lapte integral;
- o lingură de smântână;
- un vârf de cuțit de sare de mare;
- un vârf de cuțit de piper cayenne;
- o lingură de ulei de măsline.
Cum se prepară:
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie, timp de un minut. Pune ouăle, apoi adaugă sarea, piperul, andivele, laptele și smântâna.
Lasă 4-5 minute, apoi pune omleta pe un platou. Între timp rumenește felia de pâine pe grătar, tai-o pe diagonală și savurează omleta presărată cu pătrunjel proaspăt.
3. Smoothie proteic cu banane și fructe de pădure
Ingrediente:
- ½ cană de zmeură;
- ¼ cană de afine;
- o banană medie, tăiată felii;
- o lingură de pudră proteică, cu aromă de vanilie.
Cum se prepară:
Pune toate ingredientele în blender și mixează până când obții un amestec omogen. Toarnă într-un borcan și savurează presărat cu nuci măcinate și scorțișoară.
4. Ovăz instant la pahar
Ingrediente:
- o cană de fulgi de ovăz, râșniți;
- 1½ cană de lapte de migdale, neîndulcit;
- ½ cană de mure;
- 5-6 afine;
- un vârf de cuțit de sare.
Cum se prepară:
Încălzește laptele și adaugă ovăzul măcinat. Pune și sarea, apoi lasă la foc mic 3-4 minute.
Între timp mixează murele cu blenderul, apoi pune-le într-un pahar lat. Adaugă amestecul de ovăz și lapte de migdale și servește presărat cu afine.
5. Clătite cu mere și sirop de arțar
Ingrediente:
- un măr roșu mediu, decojit și tăiat cubulețe;
- ½ cană de făină neagră;
- un ou;
- ¼ cană de lapte integral;
- o linguriță de bicarbonat de sodiu;
- ½ cană de iaurt;
- ½ linguriță de scorțișoară;
- 2 linguri de zahăr brun;
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- un vârf de cuțit de sare de mare fină;
- 2 linguri de sirop de arțar.
Cum se prepară:
Amestecă făina neagră, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara și zahărul brun într-un bol. Între timp pune în blender cubulețele de măr, uleiul de măsline, iaurtul, oul și laptele și mixează până când obții un amestec omogen.
Adaugă ingredientele uscate și amestecă din nou pentru a obține aluatul de clătite.Pune câte o lingură de aluat într-o tigaie cu diametru mic și lasă 2-3 minute înainte de a întoarce fiecare clătită. Servește clătitele calde, cu sirop de arțar și puțină pudră de cacao.
Posteaza comentariu