5 beneficii ale sfeclei rosii
Sfecla rosie are un gust inconfundabil, care fie iti place, fie nu. Este, in acelasi timp, plina de substante minunate pentru organism: potasiu, magneziu, fier, vitaminele A, B6 si C, acid folic, proteine, antioxidanti si fibre solubile.
Prin urmare, are si efecte pozitive asupra sanatatii, dintre care enumeram cinci, dupa cum urmeaza:
1. Sfecla rosie si reglarea tensiunii arteriale
Se stia deja de mult timp ca sfecla rosie ajuta la scaderea tensiunii arteriale, insa un studiu din 2010 a arata faptul ca beneficiile ei se extind pana la tratarea bolilor cardiovasculare. Intr-un studiu in care voluntarii au fost tratati pentru tensiune cu suc de sfecla , tablete de nitroglicerina si o bautura placebo, primele doua grupe au obtinut rezultate in 24 de ore. Si, pentru ca cei care iau pastile ajung adesea sa consume doze tot mai mari pentru a-si regla tensiunea, este indicat sa se caute si solutii naturiste, ale caror efecte secundare sunt incomparabile cu cele ale chimicalelor. Citește continuarea pe Divahair.ro
Posteaza comentariu