Dieta keto și alte meniuri care restrâng totalul de carbohidrați la nivel de zi impun și o atenție sporită la tot ce ai în pahar. Nu contează numai ce incluzi în cadrul gustărilor și meselor principale pentru că și băuturile îți pot pune în pericol noul meniu. Pe de altă parte alcoolul supune ficatul și întregul metabolism unei presiuni crescute, riscurile fiind mai ridicate dacă ai deja un meniu restrictiv.
Este foarte util să cunoști care sunt tipurile de vinuri cu un conținut redus de carbohidrați pentru a-ți proteja silueta și sănătatea, prevenind efectele negative pe termen lung. Cu ajutorul variantelor sugerate de mydomaine.com vei putea savura în tihnă vinul care te relaxează, fără să constați dezavantajele cânt te uiți în oglindă sau să devii mai vulnerabil în fața bolilor.
Iată care sunt principalele vinuri cu un conținut redus de carbohidrați:
1. Șampania și vinul spumant
Șampania conține numai 1,5g de carbohidrați la fiecare 150ml, fiind o opțiune ideală pentru a-ți respecta dieta fără să renunți la băuturile care completează mesele apetisante sau ocaziile speciale.
Poți alege și vinul spumant, cu un conținut de carbohidrați apropiat de cel al șampaniei, în special variantele cu note de mere verzi, guava și iarbă proaspătă.
2. Sauvignon Blanc
Dacă preferi să eviți bulele de acid acesta este un vin alb util din punct de vedere al conținutului de carbohidrați. Un pahar de vin Sauvignon Blanc conține aproximativ 3,8g de carbohidrați, încadrându-se chiar și în cele mai stricte diete.
Poți opta fie pentru o variantă dominată de arome de citrice, combinată cu aroma piersicilor și a pepenelui, fie pentru un Sauvignon Blanc light, dar cu un gust vibrant, alături de salată și preparate care conțin brânză.
Nu uita nici de vinul renumit din regiunea Marlborough, din Noua Zeelandă, care îți aduce note de citrice cu totul aparte.
3. Pinot Grigio
150ml de vin Pinot Grigio conțin 3,2g de carbohidrați, fiind o opțiune sănătoasă pentru persoanele care aleg dieta ketogenică. Totuși, ține cont că dacă bei mai multe pahare poți dubla sau tripla cantitatea. Fii atent la numărul de pahare și te vei putea răsfăța cu aroma aparte fără să-ți faci griji.
Optează pentru vinul cu note de mere și pere, cu un gust de intensitate medie, alături de paste sau fructe de mare. Vinul Pinot Grigio cu savoare de pepene, citrice, pere și note minerale se va potrivi de minune lângă sushi, salată de creveți, chipsuri de legume sau pește prăjit.
4. Pinot Noir
Preferi vinul roșu în locul celui alb? Nicio problemă. Poți alege Pinot Noir, care conține 3,4g de carbohidrați la un pahar de 150ml. Optează fie pentru un Pinot Noir complex, cu note fructate, fie pentru un sortiment care combină aroma cireșelor amare cu scorțișoara, salvia și notele elegante de cedru.
În cazul în care vrei să guști ceva cu totul special testează vinul Pinot Noir cu note de mure, mocha și stejar.
Ce vinuri trebuie să eviți?
Pentru a preveni consumul excesiv de carbohidrați și a-ți respecta planul alimentar stabilit este recomandat să nu alegi vinul port, vinul Zinfadel, sherry și Moscato.
Posteaza comentariu