4. Tocăniţă de năut cu boia afumată şi seminţe de coriandru
Năutul este o altă sursă excelentă de proteine care poate să înlocuiască carnea atunci când vrei să faci o pauză. Năutul este bogat în proteine şi asigură un aport semnificativ de fibre care ajută la digestie, dar şi la slăbit. De asemenea, nu lipsesc nici vitaminele (A şi vitamine din complexul B) şi mineralele (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) care se regăsesc din plin în boabele de năut.
Această tocăniţa de năut este consistentă şi merge de minune alături de o salată răcoritoare cu legume proaspete. Află cât de uşor poţi să faci o reţetă plină de savoare!
Ingrediente
- 2 conserve cu boabe de năut
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi, răzuiţi mărunt sau pisaţi în mojar
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- sare de mare
- seminţe de coriandru prăjite
- boia afumată
- frunze proaspete de pătrunjel.
Mod de preparare
Ceapa se pune puţin la călit în ulei de măsline, după care se adaugă usturoiul, coriandrul şi boiaua afumată.
Se adaugă boabele de năut, zeama de lămâie şi eventual puţină apă, cât să omogenizeze totul. Se lasă pe foc mic maxim 5 minute, după care se adaugă puţină sare şi pătrunjel tocat.
Posteaza comentariu