Când nu ai mult timp și vrei să mănânci ceva gustos, somonul este ideal. Ușor de preparat în orice combinație, este un pește cu un gust delicios și bogat în grăsimi sănătoase. Iată trei variante în care îl poți pregăti la prânz sau cină:
Somon, sparanghel şi broccoli la cuptor cu sos cremos
Fierbi broccoli timp de două minute şi somonul timp de patru minute. Taie sparanghelul în bucăţi de 3-5 cm. Îndepărtezi pielea şi oasele din somonul răcit şi rupi carnea în bucăți.
Somon în crustă de parmezan
Pui pesmetul, parmezanul, pătrunjelul și usturoiul într-un blender și amesteci până când ingredientele sunt combinate. Acoperi medalionul de somon cu amestecul de pesmet și parmezan, apoi îl pui la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lași până când somonul e pătruns, iar crusta devine aurie și crocantă. Vezi AICI ce mai ai de făcut!
Somon la tigaie cu broccoli
150 de grame file de somon cu piele, o lămâie, puțin unt, câteva buchețele de broccoli, sare și piper măcinat.
Posteaza comentariu