Pentru a avea un colon sănătos, dr. Bernard Jensen susţine că avem nevoie de trei minerale esenţiale, şi anume: sodiu, potasiu şi magneziu.
Ce rol are sodiul?
Sodiul neutralizează acidul, gazele de putrefacţie din colon, acţionează ca un calmant al tractului intestinal şi este necesar pentru articulaţii, ligamente şi tendoane.
Cele mai bune surse de sodiu sunt: zerul, laptele de capră şi smochinele. Pe lângă aceste surse importante de sodiu, avem şi alte alimente care au o cantitate însemnată din acest mineral şi trebuie incluse în alimentaţia noastră. Iată care sunt aceastea:
- merele
- caisele uscate
- sfecla
- măslinele megre
- morcovii
- ţelina
- năutul
- nuca de cocos uscată
- păpădia
- curmalele
- gălbenuşul de ou
- peştele
- hreanul
- algele
- lintea
- pătrunjelul
- mazărea uscată
- prunele uscate
- strugurii
- varza roşie
- ardeiul roşu
- seminţele de susan
- seminţele de floarea-soarelui
- căpşunile.
Ce rol are potasiul?
Potasiul este necesar pentru elasticitatea muşchilor care accelerează timpul de tranzit în colon, spune medicul Bernard Jensen. Măslinele negre uscate la soare conţin cel mai mult potasiu, însă avem şi alte alimente accesibile în România care sunt aproape la fel de bogate în potasiu. Iată care sunt acestea:
- merele de ţară consumate cu coajă
- bananele
- fasolea boabe
- sfecla
- migdalele
- coacăzele
- broccoli
- morcovii
- nucile caju
- castraveţii
- curmalele
- smochinele uscate
- laptele de capră
- strugurii
- salata verde
- lintea
- fasolea verde
- orezul alb
- seminţele de susan
- laptele de soia
- spanacul
- roşiile
- nucile
- tărâţele de grâu.
Ce rol are magneziul?
Magneziul acţionează ca laxativ, elimină balonările şi spasmele intestinale. Mălaiul şi germenii de grâu sunt două surse importante de magneziu. Însă, mare atenţie la mălaiul din comerţ, deoarece acesta este rafinat. Alege-l pe cel de la ţară sau din magazinele naturiste. O altă sursă bună de magneziu este şi orezul integral. Pe lângă aceste alimente bogate în magneziu, iată ce alte surse ai la îndemână:
- merele
- avocado
- fasolea uscata
- sfecla
- nucile de Brazilia
- varza
- nucile de cocos
- curmalele
- andivele
- smochinele uscate
- lintea
- menta
- ovăzul
- pătrunjel
- piersicile
- arahidele/alunele
- prunele
- laptele de soia
- tofu
- peştele
- laptele de capră
- ardeiul verde
- mierea de albine
- orezul sălbatic
- grâul integral.
Comentarii (2)
colonoscopie,un ex cam dificil si necesar a fi pregait inainte; sanatate
Buna ziua.Ceanalize pentru colon se pot face pentru depistarea rapida aunei afectiuni sau al unui cancer de colon?
Posteaza comentariu