Crăciunul pare destinat deliciilor culinare, dar dacă ai un program aglomerat la serviciu sau nu reușești să-ți iei concediu din timp va fi mai greu să finalizezi pregătirile. Precis vrei să ai prăjituri aromate pentru familie și musafiri, iar lipsa timpului poate fi un inconvenient major dacă vrei să savurezi ceva delicios, dar nu găsești mult timp pentru a sta în bucătărie.
Iată ce soluții poți utiliza pentru a obține prăjituri gustoase de Crăciun:
1. Transformă bezelele în glazură
Ți s-a terminat amestecul pe care l-ai pregătit pentru glazură? Nu fugi repede la magazin, ci folosește bezelele pe care le ai în cămară sau în frigider. Înmoaie-le în apă pe o parte, apoi lipește câte 3 pe fiecare prăjitură, în ultimele 5 minute la cuptor.
După ce observi că încep să se topească, scoate prăjiturile de la cuptor și întinde glazura cu o lingură. Gustul va fi la fel de bun precum cel obținut cu glazura clasică.
2. Condimentează aluatul gata făcut
Dacă ai cumpărat de la magazin aluat special pentru prăjituri este ideal să adaugi și condimentele tale preferate, în loc să obții un gust obișnuit. Lasă aluatul să se înmoaie la temperatura camerei, apoi adaugă scorțișoară, coajă de portocală, extract de migdale, nuci, semințe, frunze de mentă, extract de vanilie, chips-uri de ciocolată, cardamom sau anason stelat. Oaspeții vor aprecia aroma intensă.
3. Scufundă totul în ciocolată
Care este cea mai simplă metodă pentru a transforma o prăjitură banală într-una care atrage privirile și poftele? Un strat de ciocolată! Poți folosi acest truc pentru orice variantă de prăjituri și poți crea o aromă complexă dacă pui și extract de mentă.
4. Fă două rețete cu același aluat
Dacă vrei să faci și prăjituri și plăcinte, dar nu ai timp pentru două rețete separate, poți folosi aluatul cumpărat pentru ambele rețete. Presează aluatul de prăjituri într-o formă specială de plăcintă, lasă-l să se rumenească, apoi adaugă deasupra fructe și frișcă.
5. Prepară o alternativă pentru smântână
Dacă ai nevoie de o cană de smântână, dar nu ai deloc în frigider, amestecă o lingură de oțet sau suc de lămâie cu o cană de lapte.
6. Nu lăsa prăjiturile să se usuce
Nimeni nu apreciază prăjiturile extrem de uscate, cu siguranță nici Moș Crăciun! Pentru a te asigura că se mențin proaspete, păstrează prăjiturile într-un recipient în care ai pus o felie de pâine și jumătate de măr sau coajă de portocală. Prăjiturile vor prelua umiditatea și vor fi fragede de fiecare dată când le vei servi.
7. Nu ai sucitor? Nicio problemă
Sticlele groase de vin sau șampanie pot înlocui oricând sucitorul. Șterge-le bine, stropește-le cu făină și acoperă-le cu hârtie tip pergament, apoi poți subția rapid aluatul.
8. Nu lăsa ingredientele să se lipească de cănile de măsurat
Multe rețete de prăjituri includ miere, sirop de melasă sau diferite gemuri. Dacă vrei să eviți amestecarea aromelor este indicat să ungi interiorul cănii cu puțin ulei de orez, care are un gust neutru.
Va fi mult mai ușor să speli cănile după ce termini.
9. Măsoară cantitatea de făină corect
Nu este indicat să torni făina direct din pungă, ci să pui cu lingura într-o cană gradată până când ajungi la cantitatea corectă.
10. Nu folosi unt direct de la frigider
Untul la temperatura camerei dă o textură mult mai plăcută prăjiturilor. Alege cantitatea de unt necesară și las-o la temperatura camerei timp de 30 de minute. Se va combina mult mai bine cu restul ingredientelor, iar prăjiturile își vor menține forma în timp ce se rumenesc la cuptor.
Posteaza comentariu