O femeie cu rodie si grepfrut

10 alimente puternice care te feresc de boli grave

Legume crucifere care te feresc de boli

5. Seminţele de in menţin un nivel optim al glicemiei


Sunt bogate în proteine şi fibre, favorizând eliminarea eficientă a toxinelor din corp. De asemenea, seminţele de in se numără printre acele alimente puternice care te feresc de boli grave, deoarece conţin acizi graşi omega-3 care sunt recunoscuţi pentru faptul că previn inflamaţiile în corp şi ajută la menţinerea unui nivel normal al glicemiei.


6. Rodiile feresc corpul de cancer


Conţin substanţe puternice care au efect anticancerigen. În urma cercetărilor efectuate în laborator s-a constatat că aceste substanţe care se găsesc în rodie au capacitatea de a bloca aromataza, o enzimă implicată în producţia de estrogen.



7. Ceaiul verde scade colesterolul, este anticancerigen şi protejează inima


De pe lista ta zilnică nu trebuie să lipsească nici ceaiul verde care se numără printre acele alimente puternice cu rol protector împotriva bolilor grave. Conţinutul ridicat de antioxidanţi, ce încetinesc procesul de îmbătrânire şi au şi un efect important în prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde. Această bautură reglează tensiunea arterială, scade nivelul glicemiei şi al colesterolului "rău" şi întăreşte sistemul imunitar.


8. Varza roşie te fereşte de cancerul la sân


Varza roşie şi albă, broccoli, guliile şi conopida fac parte din familia cruciferelor care sunt recunoscute pentru proprietăţile lor anticancerigene. În special varza roşie are o anumită substanţă care a fost îndelung studiată şi s-a constatat că reduce riscul de a face cancer la sân.



9. Seminţele de dovleac scad tensiunea arterială


Au o cantitate mare de vitamina A care îmbunătăţeşte aspectul părului şi al pielii. De asemenea, seminţele de dovleac conţin mult magneziu care scade tensiunea arterială şi reduce riscul de infarct.


10. Sfecla roşie împiedică răspândirea celulelor canceroase


S-a demonstrat că sfecla roşie împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase, de aceea ea trebuie să fie pe lista acelor alimente puternice care te feresc de boli. De asemenea, sfecla este recomandată persoanelor care urmează un tratament împotriva cancerului mamar, deoarece are capacitatea de a reduce din intensitatea efectelor adverse asociate tratamentului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod