Trisport.ro lansează astăzi a 7-a generație de smartwatch-uri Garmin Fenix și noul Epix cu modele special concepute pentru femei

Trisport.ro, retailer autorizat Garmin, lansează a 7-a generație a seriei de smartwatch-uri Fenix.

Gama Fenix se adresează unui spectru larg de clienți, de la persoane pasionate de mișcare până la sportivi de performanță. Versatilitatea acestor ceasuri permite utilizarea lor la o multitudine de activități sportive precum: alergare, ciclism, înot, ski, drumeții, yoga, cățărare, antrenamente de forță, sporturi nautice, golf, dar și multe alte sporturi. Dacă vrei să te apuci de alergare, spre exemplu, în platforma Garmin Coach vei găsi și antrenamente personalizate pentru faza de început.

Ceasurile Garmin oferă indicatori importanți care ne ajută să monitorizăm nivelului de sănătate, precum nivelul de activitate zilnic, pulsul, nivelulul de stres și nivelul de energie pe parcursul unei zile și monitorizarea avansată a somnului.

Dintre aceștia, există doi indicatori foarte importanți care au un rol critic în monitorizarea bolilor respiratorii precum cele generate de COVID-19:

Rata respirației (cât de des inspiri și expiri într-un minut). Rata de respirație în repaus normala este între 12 și 20 de ori pe minut și poate ajunge la 40-50 de ori pe minut în timpul activităților fizice intense. Creșterea reflectă cererea crescută de oxigen pentru producerea de energie aerobă. Rata respirației este măsurată cu ajutorul variabilității ritmului cardiac (HRV), fiecare respirație fiind codificată. Durata dintre bătăile inimii consecutive se scurtează ușor pe măsură ce inspiri și se prelungește pe măsură ce expiri. Termenul pentru acest fenomen biologic este aritmia sinusală respiratorie.

Saturația oxigenului din sânge (SpO2) este măsurată cu ajutorul senzorului pulsoximetru prezent pe spatele ceasurilor Garmin. Se utilizează o combinație de lumini roșii și infraroșii cu senzori care să determine procentul de sânge oxigenat. Această valoare trebuie, în general, să fie de cel puțin 95% și poate fi influențată de altitudine, activitate și nivelul de sănătate individual.

Garmin are o gamă foarte mare de smartwatch-uri dedicate femeilor, modele dedicate precum Lily, dar și variante mai mici potrivite unei încheieturi mai subțiri: Vivomove 3s, Vivoactive 4s, Venu 2s și topul de gamă, fenix 7s. Garmin a mers mai departe și a dezvoltat funcții dedicate femeilor pe lângă funcțiile care erau deja importante pentru stabilirea nivelului de sănătate și au fost integrate în ecosistemul Garmin.

Monitorizarea ciclului menstrual te ajută să observi tipare și tendințe pe care le poți utiliza pentru a lua decizii atente pentru sănătatea ta. Vei avea posibilitatea de a înregistra intervalele și simptomele (inclusiv starea de spirit, volumul, simptome fizice şi multe altele) şi să primeşti indicaţii legate de nutriţie, antrenamente şi sănătate, în general, pe parcursul diferitelor faze ale ciclului menstrual.

Monitorizarea sarcinii va întrerupe predicțiile pentru ciclul menstrual și va afişa vârsta gestaţională şi dimensiunea fătului, oferind informaţii săptămânale despre exerciţiile fizice şi nutriţia din timpul sarcinii. Sunt disponibile numeroase opțiuni de înregistrare și reamintire a stării de spirit, volumului, simptomelor specifice sarcinii, mișcărilor bebelușului (lovituri și sughițuri), nivelului de glicemie în cazul diabetului gestațional. De asemenea, poți configura memento-uri personalizate care să te ajute să-ţi monitorizezi obiectivele de hidratare sau să-ţi amintească să faci exerciţiile Kegel. Dacă doreşti să-ţi monitorizezi creşterea în greutate pe durata sarcinii, poţi să activezi funcţia ”Obiectiv creştere în greutate” din setările pentru ”Sănătatea femeilor” pentru a primi un interval de greutate care se schimbă săptămânal pe măsură ce sarcina avansează.

Monitorizarea avansată a somnului ia în calcul numeroși factori care te ajută să-ți înțelegi somnul. Pe lângă aspectele de bază, de exemplu, când ai adormit şi când te-ai trezit, poţi vedea orele când erai treaz şi cât timp ai petrecut în stadiile cheie de somn (uşor, profund, REM). Vei vedea şi când au avut loc stadiile respective în timpul nopţii. Orele şi stadiile de somn sunt identificate utilizând o combinaţie între puls, variabilitatea pulsului şi date despre mişcarea corpului. Dispozitivele Garmin compatibile monitorizează şi rata respiratorie şi saturaţia oxigenului în sânge (Pulse Ox) în timpul nopţii. Adăugarea acestor informaţii la graficul despre somn oferă o perspectivă mai cuprinzătoare despre somnul tău. Ciclul menstrual poate afecta calitatea somnului, atât crampele, cât și schimbările hormonale care au loc în faza 4, faza luteală.

Monitorizarea stresului cu ajutorul unei combinații de date despre puls şi variabilitatea pulsului. Stresul este răspunsul natural al corpului la provocările vieţii şi mediului. Este o stare fiziologică alertă care te pregăteşte să reacţionezi rapid pentru orice te aşteaptă în continuare. Monitorizarea stresului pe parcursul întregii zile pe ceasul inteligent Garmin are la bază o înţelegere bine documentată şi validată ştiinţific a sistemului nervos autonom (SNA). Împărţit în ramura simpatică şi cea parasimpatică, SNA-ul reglează sistemele fiziologice pentru a se potrivi perfect cu cerinţele aşteptate pentru situaţia curentă. Ramura simpatică este cea dominantă când este timpul pentru acţiune. Pulsul se accelerează, vasele de sânge se dilată, digestia este întreruptă şi eliberată adrenalina în corp. Uneori acest ansamblu de reacţii se numeşte instinctul de „luptă sau fugi”. În momentele mai liniştite, ramura parasimpatică este dominantă, iar corpul trece în modul denumit „repaus-şi-digestie”. În acest interval corpul se poate autorepara şi reface resursele epuizate în perioadele mai agitate. Somnul este o ocazie deosebit de importantă pentru recuperarea corpului, şi bineînţeles, ramura parasimpatică a SNA-ului este mai activă atunci când dormi. Un nivel ridicat de stres va amplifica crampele. Dacă nivelul de stres crește înainte sau în timpul menstruației, poți face o activitate de respirație scurtă sau poți merge la o plimbare pentru a te calma și chiar a ajuta la reducerea efectelor simptomelor premenstruale.

Monitorizarea pulsului se realizează 24/7. Inima umană bate de 2,5 miliarde de ori într-o viaţă cu durată medie. Cu fiecare bătaie a inimii, oxigenul, nutrienţii, hormonii şi alte resurse vitale sunt trimise în corp prin intermediul sistemului circulator. Modul în care bate inima de la un moment la altul este reglat de sistemul nervos autonom. Acest sistem nervos vital trimite instrucţiuni către inimă pentru a te pregăti din punct de vedere fiziologic pentru provocările vieţii şi din mediul înconjurător. 

Asistența și detecția accidentelor permite trimiterea manuală sau automată printr-un mesaj a locației actuale GPS către contactele presetate de urgență. Ceasul creează un flux de informaţii în timp real cu LikeTrack. În cazul unui accident serios în care ești preluat de către salvare, ceasul va înregistra în continuare în timp real poziționarea și va transmite către cei dragi.

 

 

Ce inseamnă ceasul Garmin pentru tine?

Garmin dezvăluie actualizări importante pentru gama sa emblematică de ceasuri inteligente multisport robuste, fenix. Concepută pentru performanță și rezistență, noua serie Garmin fenix 7 are un nou design, un ecran tactil împreună cu cele 5 butoane de control, instrumente avansate de antrenament, modele îmbunătățite cu energie solară care oferă o durată de viață prelungită a bateriei și lanternă încorporată pentru modelele fenix 7X.

 

Încărcare solară: Toate cele 3 dimensiuni ale gamei fenix 7 includ variante Solar și Safir Solar cu o autonomie de până la 37 de zile în mod smartwatch și până la 139 de zile în modul expediție cu GPS-ul activat.

Lanternă încorporată: condițiile de lumină scăzută nu reprezintă o problemă cu lanterna LED încorporată reglabilă pe modelele fenix 7X, oferind acces rapid la un fascicul de iluminare puternic și constant.

În anul 2021, utilizatorii Garmin au făcut mai mult sport. Activitățile outdoor s-au bucurat de o creștere de 9,52% în timp ce activitățile indoor au crescut cu 20,54%. Cele mai mari creșteri au fost pentru yoga (+45,55%) și pilates (+108,30%). Ecranul ceasurilor din gama fenix 7 folosește o tehnologie numită transflective memory-in-pixel (MIP), ecranul are un consum foarte mic și se vede perfect în soare. Garmin ne oferă acum o alternativă pentru cei care folosesc ceasul preponderent indoor printr-un model cu totul nou.

Astăzi se lansează și noua serie Garmin epix, un smartwatch premium multisport, cu afișaj AMOLED vibrant pentru monitorizarea sănătății și a stării de bine 24/7, cu funcții inteligente și aplicații sportive încorporate — ambalate într-un design sofisticat. 

Cu un ecran din safir și ramă de titan, epix 2 arată la fel de bine în sala de ședințe ca și în sala de sport. Iar cu o autonomie de până la 16 zile a bateriei, utilizatorii se pot baza pe epix non-stop pentru a urmări nivelul de somn și de energie, pentru a ajuta la obținerea unui nou record personal sau pentru a se antrena pentru următoarea mare aventură. 

Conceput pentru un stil de viață activ, epix este un ceas inteligent multisport premium versatil, cu afișaj AMOLED și autonomie excepțională a bateriei, conceput pentru a monitoriza funcții esențiale de sănătate, antrenament și recuperare, toate ușor accesibile la încheietura ta.

 

Începând de astăzi, ceasurile pot fi achiziționate din magazinul online Trisport.ro sau din magazinul fizic din nordul Bucureștiului, situat în Voluntari, pe Strada Erou Iancu Nicolae. Toate modelele sunt expuse în magazin și pot fi probate și testate.

Trisport.ro este o poveste de succes a antreprenoriatului local. Fondat în 2015 de către Sorin Anghel, după ce a renunțat la un post IT în cadrul unei bănci. Trisport.ro este primul magazin din România destinat produselor de triatlon, dar și produselor celor 3 sporturi componente: natație, ciclism și atletism.

"Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor este cel mai greu pas. Mie nu mi-a fost foarte greu deoarece am lucrat şi ca freelancer câţiva ani buni înainte de a lucra în bancă. Una dintre cele mai mari provocări la această trecere este faptul că volumul de muncă se dublează, câteodată chiar se triplează, timpul liber dispare. Vor fi foarte multe momente grele în care vei dori să renunți la tot, cheia succesului este să reușești să treci peste ele.“, povesteşte Sorin Anghel. Povestea sa ca antreprenor a plecat de la ideea unui prieten de a participa la o ştafetă în cadrul unui triatlon: „Evident că în scurt timp a intervenit competitivitatea şi am hotărât să participăm individual la probe. În pregătiri am avut surpriza să aflu că nu există un magazin specializat de unde să îţi poţi procura toate echipamentele de care ai nevoie, aşa s-a născut ideea“, spune Sorin Anghel.

Succesul Trisport.ro se datorează abordării concentrate pe client. Toată echipa Trisport.ro este foarte bine pregătită pentru a se adresa nevoilor individuale ale fiecărui client. Personalul Trisport.ro folosește și testează constant toate produsele pe care le comercializează. Pentru clienții de produse specializate premium, serviciile sunt cele mai importante. Ei se îndreaptă către magazinele unde se simt ca acasă și unde primesc sfaturi relevante.

Trisport.ro funcționează într-un mod atipic față de majoritatea businessurilor aflate la început de drum. Tot profitul obținut a fost reinvestit și în același timp oferă foarte multe sponsorizări. Trisport.ro este sponsorul oficial al Federației Române de triatlon, dar și a multor evenimente de triatlon, înot, ciclism și alergare. De-a lungul timpului, Trisport.ro a sponsorizat peste 30 de sportivi din triatlon, dar și din alte sporturi precum ciclism sau alpinism.

 

Alex Găvan – ascensiunea vârful Gasherbrum 2 (8035 de metri) fără oxigen și Tibi Ușeriu la Maratonul Arctic din Canada.

Secțiunea de tehnologie din site s-a bucurat de creșteri spectaculoase în ultimii ani pe fondul conștientizării nevoii de a face mișcare și sport - parte vitală a unei vieți sănătoase.

Chiar dacă ceasurile Garmin din gama de top au fost construite pentru performanță, din ce în ce mai mulți clienți le aleg în detrimentului unui smartwatch clasic pentru multitudinea indicatorilor de sănătate, pentru autonomia foarte mare și pentru rezistența lor.

Universitatea Stanford realizează în prezent un studiu și cu ajutorul smartwatch-urilor Garmin în care încearcă să găsească o modalitate de detectare a îmbolnăvirilor cu COVID-19 cu ajutorul senzorilor prezenți pe ceas. Se dorește detectarea infecției până la 7 zile înainte să apară simptomele. Este deja demonstrat că variabilitatea ritmului cardiac se modifică atunci când există o inflamație în corp, COVID-19 generând o inflamație incredibilă. Rezultatele preliminare arată că  persoanele infectate cu COVID-19 au o variabilitate a ritmului cardiac mai scăzută. De asemenea s-a observat că la 81% dintre cazurile persoanelor infectate pulsul de bază a crescut cu 9-10 zile înainte de apariție altor simptome.

Trisport.ro a pregătit un cadou special pentru toți clienții care vor achiziționa unul dintre modelele noi de smartwatch-uri Garmin din gama fenix sau epix până la sfârșitul lunii ianuarie 2022. Mai multe detalii în pagina de prezentare a modelelor noi de pe www.trisport.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod