Probabil ca ai auzit de faptul ca poti slabi usor daca imbini dieta cu fitness; de exemplu ca, daca mananci doar grapefruit pentru o luna, slabesti 10 kilograme. Lumea fitness-ului are multe mituri si chiar si cunoscatorii se pot lasa inselati de multe dintre ele.
Cand media impune o informatie, aceasta se intinde ca focul, chiar inainte de a fi verificata de specialistii in fitness. Insa problema este ca odata ce un zvon este raspandit, este foarte greu de strivit.
Urmand sfatul precis al unui instructor de fitness poti obtine cele mai bune rezultate din exercitiile pe care le practici. Iata cateva dintre cele mai vehiculate mituri legate de acest sport de intretinere.
Trebuie sa-ti fortezi muschii. Nu este adevarat. Exercitiile nu ar trebui sa-ti provoace durere. Putina febra musculara cand incerci un exercitiu nou este normala, insa de la febra pana la durere este o distanta mare. Nu trebuie sa-ti suprasoliciti muschii pentru a simti ca ei lucreaza. Daca un exercitiu iti provoaca durere, nu il mai face!
Miscarea aerobica e tot ce conteaza. Nu este adevarat. De fapt, un program echilibrat include si antrenamentul flexibilitatii (intinderile) si imbunatatirea tonusului muscular.
Femeile care trag de fiare devin prea musculoase. Scopul tau nu este sa devii un bodybuilder; vrei numai sa-ti imbunatatesti conditia musculara, insa nu vrei sa tragi de fiare pana la extenuare pentru a-ti umfla muschii. Nu iti face probleme. In general, femeile nu au destul testosteron pentru a ajunge la un asemenea rezultat.
Exercitiile trebuie sa fie foarte solicitante pentru a fi benefice. Nu trebuie sa te fortezi pana la limite pentru ca exercitiile sa aiba "efect". Alterneaza zilele in care muncesti mai mult cu unele in care te soliciti mai putin. Si nu uita sa te odihnesti.
Numai mergand la sala poti fi in forma. Nu este adevarat. Orice gen de miscare este bine-venita. Poti sa incorporezi multa miscare in cadrul vietii tale ocupate, facand lucruri placute. Danseaza, mergi pe bicicleta sau alearga putin in natura. Poti face fitness si acasa daca iti iei un stepper, o bicicleta sau daca ridici cateva greutati. Orice "miscare" conteaza.
Exercitiile abdominale ard "colaceii" de pe abdomen. Fals. Exercitiile de acest gen sunt foarte importante pentru intarirea muschilor abdominali... insa muschiul e muschi si grasimea e grasime. Daca ai exces de grasime pe abdomen nu iti vei vedea "patratelele" indiferent cate exercitii faci. Mai intai va trebui sa pierzi din greutate, iar pentru a reusi acest lucru trebuie sa ii dai organismului mai putine calorii decat arde.
Exercitiul aerobic te va ajuta sa pierzi din greutate, "grabindu-ti" metabolismul. Nu este adevarat in totalitate. Arderea caloriilor este intr-adevar provocata de exercitiu fizic, dar nu ramane asa decat pe parcursul rutinei de aerobic. In restul zilei... totul revine la normal. Nu vei arde caloriile unei mese copioase servite dupa ce ai practicat aerobic.
Micarea fizica iti provoaca foame. Din pacate, adevarat este chiar opusul. Exercitiul intens iti poate suprima apetitul, cel putin pentru o perioada. Facand miscare, devii mai constienta de adevaratele nevoi ale corpului tau, astfel iti poti controla chiar si senzatia de foame. Te poti concentra asupra alimentarii corpului cu atat cat are nevoie si nu mai mult.
Poti sa mananci ce vrei atata timp cat faci sport. Nu este adevarat. Daca consumi mai multe calorii decat arzi intr-o zi, vei lua in greutate. Un regim de fitness eficient include un echilibru intre alimentatie si miscare.
Sportul te tine treaza toata noaptea. Atata timp cat nu faci miscare cu trei-patru ore inainte de culcare, opusul afirmatiei este adevarat. Exercitiul fizic contribuie la un somn mai odihnitor si te ajuta sa fii mai alerta in viata de zi cu zi. Miscarea provoaca insomnii numai in cazul supra-antrenamentului.
Folosind greutati in timp ce faci jogging iti poti imbunatati tonusul. Daca vrei miscare aerobica, atunci alearga, iar daca vrei sa-ti stimulezi musculatura atunci fa exercitii ce-ti solicita rezistenta. Nu le combina. Daca faci acest lucru iti poti supra-solicita incheieturile si sa te extenuezi fara a obtine vreun rezultat.
Ceva adevarat...
Nici o pastila magica sau cine-stie-ce "chimicala" nu te va ajuta sa obtii rezultate mai bune si mai rapide. Adevarul este ca trebuie sa fii dedicata si sa muncesti intens. Iar daca ai dileme legate de alte mituri, intreaba un profesionist si nu te lasa prada lor!
© Copyright:
Comentarii (1)
vreau sa imi spune-ti va rog ,daca merita cumparat un aparat stepper pt acasa.are rezultatea asupra corpului dc lucrez zilnic;sunt sanse sa mi se ingrase picioarele datorita tonifierii musculaturii?sau depinde si de organismul fiecaruia?multumesc
Posteaza comentariu