Ionut Gheorghe a intrat in ring cu un singur brat
Ionut Gheorghe a adus boxului romanesc singura medalie la Olimpiada de la Atena. Desi a suferit un grav accident de circulatie, Ionut a reusit sa revina in ring si spera sa aduca aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Ionut Gheorghe
boxer (23 ani)
boxer (23 ani)
Ionut a inceput sa practice boxul la varsta de 12 ani, la clubul privat Mira Agigea.
Pe parcursul concursului olimpic, accidentarea romanului s-a agravat, acesta ajungand sa boxeze in semifinale cu un singur brat. Pentru a-si calma durerile, inainte de a urca in ring, Ionut a efectuat cateva sedinte de fizioterapie si a folosit unguente.
Ne-a fost frica sa mergem la un medic, deoarece mai mult ca sigur ca nu l-ar mai fi lasat sa urce in ring. Din pacate, medicina sportiva din Romania este inca in epoca de piatra. De patru luni le tot spuneam doctorilor ca Ionut are mari probleme la mana dreapta si ei ii dau cu alifie", se plangea la vremea acea Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box. Dar Ionut a strans din dinti si a reusit sa urce pe podium.
Un grav accident de circulatie suferit anul trecut era sa-i puna capat carierei. Aflat la volanul masinii sale, Ionut a scapat controlul volanului, a intrat pe contrasens si s-a lovit de o Dacie care circula regulamentar. In urma impactului, doua persoane din Dacie au decedat, in timp ce Ionut s-a ales cu rani grave la cap si torace. A fost in stare de soc multa vreme. Timp de o luna a fost imobilizat la pat, pentru ca in urma impactului a avut probleme la coloana vertebrala.
"Dupa accidentul de masina din anul 2006 am avut probleme cu coloana. A fost nevoie sa stau o luna si jumatate nemiscat, nu avem voie sa misc nici macar gatul", a precizat boxerul. Dupa ce medicii l-au diagnosticat cu tasare la coloana, pugilistul roman nu credea ca va mai ajunge sa participe la vreo competitie. Pentru el lumea sportului luase sfarsit. Sprijinit de familie si de prieteni, Ionut a inceput sa faca exercitii de recuperare, sa mearga la fel de fel de doctori pentru a se pune pe picioare.
"Acum sunt destul de bine, am inceput pregatirea, vreau sa castig o medalie la Olimpiada de la Beijing. Am reusit sa scap de problemele la coloana cu ajutorul unui doctor orb care mi-a facut terapie. Ma tragea de maini si de picioare si imi trosnea tot spatele. Dupa ce am facut aceste masaje nu am mai avut nimic". Boxerul considera ca daca nu ar fi continuat sa lupte pentru a face performanta in sport poate nu si-ar fi revenit nici azi.
Citeste povestea lui Mihai Covaliu
Comentarii (2)
imi pare f.rau pt cat ai suferit in urma acidentului dar este bine ca ai trecut cu brio.nici nu ma asteptam la altceva de la tine.mereu am crezut ca esti invingator.in perioada cand eram amici mi-ai demonstrat asta.te pup,multa sanatate
Ar face bine sa ia exemplul cubanezilor. Boxerii ar trebui sa munceasca mai mul, stiu si eu cat de greu este acest sport si cate sacrificii trebuie sa faci daca au ales acest sport, sa munceasca mult pentru ca ei ne reprezinta peste granita.
Posteaza comentariu