Ghidul începătoarei: cum îmi aleg echipamentul pentru sală?

Dacă te-ai decis într-un final să te înscrii la o sală de sport, iată kit-ul de bază pe care trebuie să îl aibă orice sportivă pentru un antrenament sigur și eficient. Cum îmi aleg

Dacă te-ai decis într-un final să te înscrii la o sală de sport, iată kit-ul de bază pe care trebuie să îl aibă orice sportivă pentru un antrenament sigur și eficient.

Cum îmi aleg pantofii de sport?

În primul rând, adidașii de la sală trebuie utilizați numai și numai în acest scop. În primul rând, din motive igienice și, bineînțeles, ca să nu se uzeze la fel de repede. În general, pentru orele de Pilates sau antrenamentele statice, în general (cele de tonifiere, la care se execută exerciții la saltea), cel mai indicat este să lucrezi în picioarele goale.

Principiul barefoot training este unul foarte popular în toată lumea, și se folosește pentru a stimula centrii nervoși ai tălpilor și pentru a îmbunătăți capacitatea de echilibrare a corpului, conducând la întărirea gleznelor și a genunchilor și la îmbunătățirea posturii și a circulației.

Pentru clasele cardio (de tip TaeBO, Step Aerobic, Capoeira, Steel Combat, Steel Tonic, ReBound, etc), sunt indicați adidașii de alergat, cu pernițe de aer, menite să atenueze impactul cu solul, ca să vă protejeze coloana, gleznele și genunchii.

Bustiera, la control!

Noi femeile suntem obligate să purtăm bustiere de sport, pentru susținere.

Indiferent că este vorba de un antrenament cu greutăți, aerobic, fitness sau de mărimea sânilor, bustiera nu trebuie să lipsească din kit-ul tău de sport.

Apa, înainte de toate

Cu 30min înainte de antrenament, bea 500ml de apă. Nu uita să ai lângă tine și în timpul antrenamentului încă o botelcuță de 0,5L din care să bei când îți indică instructorul. Îți mai trebuie un prosop, o pereche de colanți și un tricou de bumbac și ești gata de “atac”!

Spor la sport!

Cori Grămescu
Lady Fit: Str.

Baratiei nr. 35, parter, sector 3, Bucuresti (langa magazinul Cocor)
Tel: 021-311.10.95, 0726 438 348

www.ladyfit.ro

cori-gramescu
cori-gramescu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod