1) Stai culcata pe spate, pe o suprafata dreapta. Misca-ti picioarele ca si cand ai merge pe bicicleta (timp de 5 minute). Repeta exercitiul de 3 ori.
2) Stai pe spate si ridica-ti picioarele in asa fel incat sa fie situate vertical fata de podea. Ridica in sus coapsele, mentinand pozitia timp de 10-15 secunde. Fa 5 seturi a cate 15 repetari fiecare.
3) Intinde-te pe spate si tine mainile sub ceafa. Ridica-ti partea superioara a corpului catre genunchi, intr-o miscare usoara. Nu te smuci. Ramai astfel timp de 2 secunde, apoi intoarce-te in pozitia initiala. 5 seturi a cate 15 repetari fiecare trebuie sa fie de ajuns.
4) Stai culcata si pune-ti mainile sub ceafa. Contracta-ti abdomenul si ramai astfel timp de 2 secunde. Relaxeaza si apoi repeta miscarea in 5 seturi a cate 15 exercitii.
5) Intinde-te pe o saltea (sau podea) si fixeaza-ti mainile sub cap. Aseaza in fata ta un scaun si pune-ti pe el picioarele, astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade. Ridica-ti spatele de pe podea si contracta zona abdominala.
6) Daca ai probleme cu abdomenul in urma nasterii, ar trebui sa contracti si sa relaxezi alternativ muschii abdominali, musculatura pelviana si pe cea perineala. Astfel, acesti muschi se vor intari. Incordeaza-ti abdomenul atat cat poti de tare si tine-l astfel timp de 10 secunde, apoi relaxeaza. Poti face acest exercitiu simplu de contractie si relaxare in picioare, sezand sau chiar culcata in pat.
© Copyright:
Exerseaza-ti muschii abdominali
Iti prezentam cateva exercitii usor de pus in practica. Executa-le de cel putin 3 ori pe saptamana si vei vedea in curand rezultatele, daca le combini cu o dieta adecvata si un stil de viata corect.
Comentarii (1)
Articolul incepand de la titlu pare simplist, pe intelesul copiilor ! dar din pacate aceste articole sunt citite si de studentii de la facultatile de educatie fizica, medicina, kinetoterapie , antrenori etc de aceea consider ca pot fii mai sistematice , metodologice si la ceva concret si pe un limbaj sau terminologie mai adecvata specialistilor , cu care se vor obisnuii si ceilalti mai ales daca practica cu specialisti aceste exercitii . Doar un exemplu , si cu copilul mic e bine sa vorbim corect , adica sa nu spunem ca mincam >papa< ci ca >mancam banana< sau , >paine cu unt< .( la concret ) !! Toate cele bune Zoltan P.
Posteaza comentariu