In urma cu zece ani, multe dintre noi ridicau indiferente din umeri sau deveneau suspicioase atunci cand auzeau de Tae-Bo. Un program de aerobic care sa combine artele martiale cu boxul? Parea ceva excentric, masculin, dur...
Pe masura ce "curentul" Tae-Bo a patruns in majoritatea salilor de fitness din lume, tot mai multe femei au ajuns sa aprecieze efectele exceptionale pe care practicarea acestui tip de exercitii l-a avut asupra modelarii siluetei si tonifierii musculaturii.
Practicat cu sprijinul unui instructor, alaturi de prieteni, pe un fond muzical atractiv, Tae-Bo s-a impus drept unul dintre cele mai distractive si iubite programe de aerobic.
Fenomenul Tae-Bo va implini in curand doua decenii de existenta, fiind pus la punct de instructorul "tae knwon do" Billy Blanks.
Acesta a avut ingenioasa idee de a combina miscarile de arte martiale specifice stilului "tae kwon do" cu exercitii cardio si elemente din box.Fara a imprumuta si scopul celor doua sporturi mentionate, Tae-Bo se axeaza in special pe ideea de mentinere a tonusului muscular si a greutatii, mai degraba decat pe cea de lupta sau autoaparare.
Vei gasi insa in acest program de fitness elemente care iti vor aminti de loviturile rapide ale practicantilor de arte martiale, iti vei lucra bratele prin miscari specifice boxului, vei executa fandari si exercitii de stretching similare celor practicate in cadrul sesiunilor de aerobic si vei "dansa" pe ritmul muzicii antrenante.
Blanks a mers si mai departe de atat introducand, potrivit Wikipedia.org, elemente religioase in programul de exercitii, cum este, de exemplu, rugaciunea.
Prin efectuarea programului de exercitii Tae-Bo, orice persoana capata mai multa flexibilitate si rezistenta la efort, isi tonifica musculatura, se mentine in forma si elimina stresul. Prin rugaciune insa, Tae-Bo se alatura disciplinelor sportive care inglobeaza atat fizicul cat si psihicul, cum este, de exemplu, stilul japonez de arte martiale Aikido.